Göz kapağı rahatsızlıkları bir kas sorunudur. Bu yüzden de kasların hareketleri ile ilgilenen doktorlara gidilmelidir. Her ne değin adale gevşetici kullanılsa da bu bir takım durumlarda fazla işe haylaz. Hatta doktora danışılmadan kullanılan adale gevşetici türevleri göze zarar verebilmektedir. Bunun önüne geçmek için böylece çok insan ameliyat olmayı seçim eder.

Göz Kapağı Ameliyatı Yaptırmanın Sebepleri Nelerdir?

Göz kapağının düşmesi ya da rahat olarak kullanılamamasının esas sebepleri olabilmektedir. Bunlardan akla ilk gelen kuşkusuz yaşlılıktır. İnsan yaşlandıkça göz kapağı gibi kasları dar bir şekilde kullanamamaya başlar. Bu sebeple göz kapağının biri bazen iki si de düşük halde durur. Bu koşul gençlerde de laf konusudur.

Özellikle sabahtan yeni uyanıldığında uzun zaman kullanılmayan kasla doğru çalışmayabilir. Fakat bu şart daimi değildir. gerçi kalıcı olarak bu durumun yaşanmaması adına doktora gözükmek gerekir.

Göz kapağı ameliyatı da bu göz kapaklarındaki kasların içten çalışması içindir. Çoğunlukla belirtilmiş bir yaşa gelmiş halk müziği için fazla yaygındır. Göz kapağı ameliyatı gerektiren diğer durumlar da şu şekildedir:

Göz seğirmesi

Göz tembelliği

Göze tanıdık olmayan bir beden kaçması ve çıkarılamaması

Göz Kapağı Ameliyatı Riskli midir?

Göz kapağı ameliyatı her ameliyat gibi risklere sahiptir. Ast fakat de bu tehlike alsa ölümcül değildir. Görmede kalıcı sorun yaşanması da muhtemel değildir. Ağır bir ameliyat olmadığından dolayı fazla sıkıcı geçmez. İnsana ızdırap çektirmez.

Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz kapağı ameliyatında göz çevresindeki deriye bir cerrahi müdahale yapılır. Bu müdahale ile göz çevresindeki doku kirpiklere içten kalıcıdır. Bu operasyon kalıcı olarak yapılır. Ameliyat sonrasında göz kapağı artık eski işlevini yerine getirmeye başlar. Görmede ekstra bir sorun katiyen yaşanmaz.

Göz kapağı ameliyatı ile nezaret çukurlarının da düzeltilmesi yapılır. Gözaltındaki çukurlar aynı cerrahi işlemden etkilenir. Bu sayede de gözaltındaki çukurlar daha eksik bariz bir ülkü gelir. Keza göz kenarlarındaki kırışıklıklar da giderilir. Bu işlem iyice göz çevresindeki dokunun yukarı kalkmasını sağlar. Bu yüzden o kadar çok cerrahi müdahale gerektirebilir. 

Göz Kapağı Ameliyatından Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Göz kapağı ameliyatından daha sonra göz ve çevresinde şişlik veya morluk olabilir. Bu durum gayet doğaldır. Buna karşın bu şişkinlik ve morluğun giderilmesi namına birkaç operasyon yapılır. Soğuk buzlu hava uygulaması hekim tarafından uygulanır. Ameliyattan sonra da doktora düzenli olarak gidilmelidir. Zorunlu kontroller asla lakin asla aksatılmamalıdır. 

Arnika adı verilen krem de uygulanabilir. Bu krem göz çevresini rahatlatır. Göz çevresindeki her bir şişlik ve morluk daha seri şekilde iyileşir. Bu dönemde gözün iyi bir şekilde korunması gerekir. Ani hareketlerden kaçınılmalıdır. Hiçbir top ile oynanan spor yapılmamalıdır. Şişlik ve morluklar maksimum bir hafta içerisinde eski haline döner.



Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/goz-kapagi-ameliyati-neden-yaptirilir-goz-kapagi-ameliyati-sonrasinda-nelere-dikkat-edilmeli-6431229