Neden göz önünde uçuşan cisimler, noktalar görürüzABONE OL

Neden göz önünde uçuşan cisimler, noktalar görürüz?

Gözümüzün arkadaki tarafında bulunan göz içi sıvısı vitre olarak adlandırılır. Bu vitre sıvısı göz retina tabakasına başlıca yapışıktır. Zamanla retinadan ayrılarak yoğunlaşmalar meydana getirir.

Bu durumda boşlukta hareket eden ve göz hareketleriyle yer değiştiren gri-siyah cisimler olarak ayrım edilmeye sebep olur.

Gözde ışık çakması görmek tehlikeli mi

Favori ışık çakması görmek tehlikeli mi?

Bu sıvının retina tabakasından ayrılma durumunda da ışık çakmaları, flaşlar görülür.

Eğer retina tabakası ile vitre sıvısı yapışıklıklar içeriyorsa bu bölgede ayrılma tam olamaz ve retina tabakasında yırtılmalar meydana gelebilir.

Retina tabakasındaki yırtılmalar retina dekolmanı olarak adlandırılır ve görmeyi ileri derecede bozabilen kayda değer sonuçlar doğurur.

Benzer rahatsızlıkları olan hastalarımıza bilhassa ışık çakmaları varlığında derhal göz hastalıkları muayenesi olmalarını öneriyoruz.

Vitre ayrılması tedavi edilebilir mi

Vitre ayrılması tedavi edilebilir mi?

Ancak çoğu vitre ayrılması, retina dekolmanı ile sonuçlanmaz. Yalnızca göz hareketleri ile hareket eden, boşluğa veya düz renklere bakarken daha çok belirli olan siyah uçuşan cisimler olarak kalır.

Başlıca zararı da tedavisi de değil olarak değerlendirdiğimiz bu durum, son zamanlarda lazer tedavileri ile çare edilmeye başlandı.

Fazla yeni olan bu çare, bu durumdan sahiden rahatsız olan ve görmeyi engellediğini düşündüğümüz hastalar için epeyce yararlı olmaktadır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr