Kahvaltılık bir mahsul olan granola çoğu kişi kadar sıklıkla tüketilen bir yiyecektir. Özellikle besleyici ve enerji veren bir mahsul olduğu için birçok birey tarafından tercih edilmektedir. Doyurucu ve nefis bir mahsul erkek çocuk granola varlıklı bir içeriğe sahiptir. 

Granola Nedir, Nasıl Yenir?

Granola, kahvaltıda yenen besleyici bir üründür. İçerisinde kuru meyve, yulaf ve kuruyemiş bulunduran granola afiyet açısından oldukça yararlıdır. Granola yiyerek yüksek oranda enerji alabilirsiniz. İçerdiği besinler ile vücuda enerji veren bir ürün olarak uyarı çekmektedir.

Granolayı yemek isteyenler mısır gevreği veya yulaf gibi yiyebilirsiniz. Bunun için granolayı süt ya da yoğurt ile harmanlayarak tüketebilirsiniz. Genel Olarak süt ile beraber tercih edilen bir üründür. Keza içerisine taze meyve parçaları atabilirsiniz. Epeyce nefis bir mahsul olduğu için çok kişi kadar yenilmektedir. 

Granola Ne Süre Yenmelidir?

Granola kahvaltıda ya da ara öğünlerde zevkle yenebilir. İçerisine süt ve meyve parçaları eklediğiniz için keza dinç hem de enerjisi bol bir ürün olacaktır. Kahvaltının vazgeçilmezi olan granolayı ara öğünleriniz içinde tüketebilirsiniz. 

 Granola, bambaşka tadı ve lezzeti ile ayrıca çocukların keza de büyüklerin yiyebileceği bir üründür. Süt ile harmanlandığı zaman kalsiyum açısından zengin bir içeriğe sahip olduğundan dolayı gıda değeri artmaktadır. Kahvaltı ve ara öğünlerde nefis bir mahsul arıyorsanız eğer granolayı mutlaka denemelisiniz. Varlıklı içeriği ve nefis tadı ile sizi hoşnut edeceğine emin olabilirsiniz. 



Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/granola-nedir-nasil-yenir-granola-ne-zaman-yenmelidir-6440265