Grip hastalığı öncelikle mevsim geçişleri almak üzere soğuk kış aylarında kendisini belirlenmiş etmektedir. Grip nasıl geçer sorusu için uzmanların önerdiği öyle çok bitkisel tedavi edici yöntemler bulunmaktadır. Yaklaşık 39 dereceye değin meydana çıkan ateşi ve halsizliği önlemek adına bağışıklık güçlendirici yiyecek ve içeceklerin tüketilmesi gerekmektedir. Bilhassa bu hastalık için sıcak bitki çayları birebir tedavi sunmaktadır.

 Grip Nasıl Geçer?

 İnfluenza adı bahşedilen grip hastalığı mevsim geçişlerinde ve kış aylarında en sık görülen hastalıklardan biridir. Grip belirtilerini hisseden kişiler için tüketilmesi önerilen vitamin deposu besinler bulunmaktadır. Grip hastalığını kısa sürede atlatmak isteyen kişiler için en iyi beslenme zencefil ve limondur. İçerisinde bulunan yüksek C vitamini, vücudun bağışıklığını arttırarak bununla birlikte vücutta bulunan mikropların da atılmasını sağlar.

 Gribi en kolay atlatmanın yollarından bir diğeri limon ve nane çayıdır. Kış aylarında tüketilen limon ve nane çayı, bağışıklığın güçlenmesine tezgâhtar olmaktadır. bununla birlikte havuç, kereviz, portakal, maydanoz, tavuk çorbası, greyfurt, limon, mandalina, sarımsak ve soğan gribin süratli şekilde vücuttan atılmasını sağlayan besinlerin başında yer almaktadır. Bu besinleri uyumlu bitiren kişiler, kendilerine gripten de korumaktadır.

 Gribe Ne İyi Gelir?

 Grip, kış aylarının görülen hastalıklarından biridir. Soğuk algınlığı şeklinde başlayan bu hastalık zaman içerisinde gribe dönüşmektedir. Gribi tedavi edecek pek çok yöntem bulunmaktadır. Grip hastalığında en kayda değer konu bağışıklık sisteminin güçlendirilmesidir. Bağışıklığı güçlendirecek besinler arasında hem proteini yüksek hem de içerisinde bolca C vitamini olan tavuk çorbası ve paça çorbası yer almaktadır. Bunun yanı sıra turunçgillerin tüketimi de hastalığa iyi gelen besinlerdendir. Sıcak bitki çayları gribe iyi gelen içecekler arasında ahenkli olarak tüketilmesi önerilmektedir.

 Evde Doğal ve Nebati Çözüm Yöntemleri Nelerdir?

 Gribe yakalanan böylece fazla kişide yüksek alev, sızı, halsizlik, burun akması ve tıkanıklığı, öksürük gibi durumlar yaşanmaktadır. Gribe yakalanan kişiler evde en ince ayrıntısına kadar nebati olan yöntemleri deneyerek bu hastalığı atlatmaktadır. Zencefil ve limon çayı gribe en iyi gelen bitkisel yöntemlerden biridir. aynı zamanda tarçın, nane, limon, zencefil, kuşburnu çayları da evde kolaylıkla yapılan tedavi edici çaylar arasındadır. Kış aylarında uyumlu olarak bu çayları bitiren şahısların bağışıklık sistemi güçlenmektedir. Bu Vesile Ile gribal hastalıklardan da korunmaktadır.

 Grip Belirtileri Nelerdir?

 Grip hastalığına yakalanan o kadar çok kişide bambaşka belirtiler görülmektedir. Yüksek ateş hissedilen kişilerde genel olarak adale ve vücut ağrıları meydana gelmektedir. sürekli olarak yaşanan baş ağrıları da grip hastalığının belirtileri arasındadır. Grip öncesi yaşanan halsizlik durumu, gribin habercisi olarak bilinmektedir. Grip hastalığında en keskin şey ise burun tıkanıklığı, burun akıntısı, nefes alamama durumlarıdır. Kuru öksürük yaşayan kişiler de de grip belirtileri görülmektedir.

 Gripten Korunma Yöntemleri Nelerdir?

 Kış mevsim hastalıklarından biri olan grip, böylece çok kişiyi etkilemektedir. Sürüntü olarak birbirine bu hastalığı bulaştıran şahısların alması gereken değişik önlemler bulunmaktadır. Gripten korunma yöntemlerinin başında kış aylarına girmeden önce yapılan grip aşısı gelmektedir. Grip aşısı vücudu mikroplardan koruyan en dinç yöntemdir. Kişinin bağışıklık sisteminin kuvvetli kalmasına yarayan bu aşının her yıl uyumlu olarak tekrarlanması önerilmektedir. Bunun yanı sıra grip hastalığına yakalanmış olan kişiler ile yakın temasta bulunmamak hastalıktan korunma yöntemlerindendir.

 Hastalıktan korunmak için kış mevsimlerinde fazla kalabalık ve kapalı alanların tercih edilmemesi önerilmektedir. Bilhassa bağışıklık sistemi çok enerjik olmayan kişiler açık ve dar alanları seçim etmelidir. Bol akıcı tüketimi, C vitamini, ekstra vitamin takviyeleri, çoğu kez el yıkama, hijyene dikkat etme durumları grip hastalığından korunma yöntemleri arasındadır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr