Gül hastalığının ayrı çeşitleri de bulunuyor. Bunlara, damar genişlemeleri ile görülen eritematotelenjiektazik rozase, ödem ve kızarıklık biçiminde olanlar ise ödematöz rozase ve akne biçiminde olanlara rozase fulminas ismi veriliyor.

 Gül Hastalığı Belirtileri Nelerdir?

 Her yaştan insanda bu rahatsızlık görülebiliyor. Genelde 30'lu yaşlardan sonra ortaya çıkıyor. Erkeklerde bu hastalığın görülme oranı kadınlara tarafından daha eksik olduğu saptama edilmiştir. Ahali aralarında sivilce gibi bir cilt sorunu olarak görülen ve fazla önemsenmeyen gül hastalığı, erkeklerde daha eksik görülse de erkekler hastalığa yakalandığı vakit kadınlardan daha ağır atlatıyor. Gül hastalığının emin bir tedavisi henüz bulunamamıştır. Gül hastalığı, özellikle de burun bölgesinin hassas olmasından nedeniyle bu bölgelerde kendini gösterir. bunaltıcı hava , soğuk, kalıtımsal etkenler, güneş ışınları, aşırı kafeinli içecekler, içki, sindirim sistemindeki bozukluklar, meslek ve gündelik hayatın karmaşası ve stresi gül hastalığının ortaya çıkmasına niçin oluyor. Gül hastalığının esas belirtileri;

Ciltte yanma ve acı

Cilt renginde değişiklik

Damarlarda belirginleşme

Yüzde şişme

Cilt kalınlaşması

Sivilce ve akne gibi oluşumlar

Kuru ve dökülen bir deri

Boyun, kafa, göğüs, kulaklar dahil edinmek üzere vücudun o kadar fazla bölümünde meydana gelen döküntüler gül hastalığının en keskin belirtileri aralarında yer alır.

 Gül Hastalığı Tedavisi Hakkında Bütün Sorular

 Gül hastalığının kesinleşen ve net bir tedavisi bulunmamaktadır. Rahatsızlık oluşan kişilerin uyumlu olarak güneş koruyucu krem sürmesi çok önemlidir. Hastalığın olduğu alan, aralıksız pak tutulmalıdır. aynı zamanda bu birey cildini besleyecek kremler kullanmalı içki ve sigaradan olabildiğince uzaktan durmalıdır.

 Belirtiler ortaya çıktığı vakit çeşitli nemlendiriciler ve merhemlerle bu kızarıklıkların ve iltihaplı kabarıklıkların önlenmesi amaçlanıyor. Hastalığın ilk başlarında bu nemlendiriciler işe yarasa da ilerleyen zamanlarda kızarıklıklar kalıcı bir hal alır. sonradan bölgede hassasiyet ve yanma hissi oluşmaya başlar. Süre geçtikçe burun çevresinde iltihaplı kabarıklıklar, burun çevresi ve alın bölgesinde de yayılmaya başlar. Bir Takım zamanlarda bu kabartılar, saç diplerinde de görülmeye başlar. Hastalık hafif seyrediyorsa döküntü ve kuruluk meydana kazanç. bununla beraber hastalarda karaciğer hastalıkları ve kolesterol seviyesinde bozukluk ortaya çıkabilir.

 Gül Hastalığı Ne Kadar Sürer?

 Gül hastalığı, hastalığın seyrine ve şiddetine göre ayrı bir süre aralığında son bulur. Etkenler değil olduktan daha sonra, iyileşme süreci 4-6 hafta arasında ayrıntılarıyla iyileşir. Hastalığın etkilerinin azalması ile birlikte oral antibiyotik verilerek krem tedavisi uygulanır. Fakat gebe kadınların kuşkusuz bu ilaçları kullanmaması gerekir. Aksi taktirde sakat doğumlara veya düşük riskine yol açabilir. Alerjinin ortaya çıkması ile birlikte kan tahlili yapılabilir ve alerji testi uygulanabilir. Bu dönemde kan değerlerinin dengede tutulması gerekir.

 Gül Hastalığının Nedenleri Nelerdir?

 Gül hastalığının niçin meydana geldiği kesinkes bilinmemektedir. Ama hastalığa neden olabilecek bazı durumlar düşünülüyor. Bu etkenlerden uzaktan durmak deri sağlığına ve temizliğine yük tahsis etmek gül hastalığından korunmanıza yardımcı olur. Gül hastalığı, psikolojik problemler, mantarlar, cilt altındaki bağ dokusunun bozulmasından kaynaklanır. bununla beraber aşağıdaki nedenlere ast olarak da gül hastalığı meydana gelebilir. Bunlar ise;

Baharatlı yiyecekler

Sıcak içecekler

Alkol tüketimi

Maytlar

Fazla soğuk

bunaltıcı hava

Egzersiz

Makyaj malzemeleri

Güneş ışığı ve rüzgar

Stres

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/gul-hastaligi-nedir-ne-iyi-gelir-gul-hastaligi-tedavisi-hakkinda-tum-sorular-6435385