Havaların ısınması ve sıcakların artması deniz sezonunun açılmasını sağlar. Ülkemizde de popüler olan deniz sezonu güneşte artı kalındığında deride çeşitli yanık ve kaşıntı gibi tahrişlere sebep olabilir.

 Güneş Yanığı Kaşıntısına Ne İyi Gelir?

 Güneş yanığı, ultraviyole ışınlar sebebiyle ortaya meydana çıkan bir cilt sorunudur. UV ışına artı maruz kalmak ciltte kırmızılaşmaya, hassaslaşmaya ve acı oluşumuna yol açar. sonradan bölgede dökülmeler ve soyulmalar da oluşur ve takriben 1 hafta içinde tüm olumsuz etkiler ortadan kalkar. Güneş yanığı oldukça kısa sürede geçse de ilerleyen dönemde yaşlanma, kırışıklıklarda artış ve cilt kanseri gibi dağıtılmış deri sorunlarına niçin olabilir.

 Güneş yanığı artı güneşe maruz kalındığında deride meydana gelen bir sorundur ve bu sorun bölgede kaşıntı oluşumunu da beraberinde getirir. Güneş yanığının geçmesiyle birlikte bölgedeki kaşıntı da azalır. Güneş yanığını ve yanıktan nedeniyle oluşan kaşıntıyı vermek için dağıtılmış çare yöntemleri uygulanabilir. Bu çare yöntemleri aralarında; güneş kremleri, kaşıntı geçirici merhem ve kremler, cilt jelleri, sızı kesiciler, antibiyotikler ve cerahat önleyici ilaçlar kullanılabilir.

 Güneş Yanığı Kaşıntısı Doğal Yollarla Nasıl Geçer?

 Güneş yanığı ve kaşıntısı eczanelerden alınan ilaç, krem ve jellerle kısa sürede çare edilebilir. Oysa evde güneş yanığı ve kaşıntısına iyi gelen doğal çözüm yöntemleri göstermek da oldukça kolaydır.

Yoğurt, güneş yanığının tedavisinde yaygın olarak kullanılan doğal bir koruyucudur. Cildi yatıştırma, soğutma ve rahatlatma özellikleriyle iyileşmeye tezgâhtar olur. Yanık bölge üstünde 5 dakika bekletildikten sonra soğuk suyla durulanması gerekir.

Zeytinyağı pozitif güneşe maruz kalan bölgeye uygulandığında kurumuş cildin gevşemesini ve nemlenmesini sağlar. Cildi besleyip yumuşatan zeytinyağı, deriye 10-15 dakika süreyle uygulanır.

Aloe vera her türlü deri problemine iyi gelen bir bitkidir. Ciltteki ölü derinin atılmasında, derinin temizlenmesinde ve yenilenmesinde etkili olan aloe vera yanık bölge üzerine doğrudan doğruya uygulanır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/gunes-yanigi-kasintisina-ne-iyi-gelir-gunes-yanigi-kasintisi-dogal-yollarla-nasil-gecer-6469028