1-Artan hormonlar diş etlerini hassaslaştırıyorABONE OL

1-Büyüyen hormonlar diş etlerini hassaslaştırıyor

Hormon seviyelerindeki ani yükselme diş eti iltihaplarına eğilimi artırır. Eğer dişler ve diş etleri üzerinde biriken plak yeterince temizlenemezse kolaylıkla diş eti iltihabı, diş etinde hamilelik tümörü gelişebilir.

Hamilelik öncesi tedavi edilmemiş önemli diş eti rahatsızlıkları olan hamile kadınlarda ise erken doğum veya düşük doğum ağırlıklı bebek sahibi olma riski vardır. böylece gebelik öncesi iyi bir ağız hijyeni rutininin kazanılmış olması ve diş eti tedavilerinin üretilmiş olması önemlidir.

bu nedenle hamilelik öncesi iyi bir ağız hijyeni rutininin kazanılmış olması ve diş eti tedavilerinin yapılmış olması önemlidir.

2-Tükürük daha asidik hale geliyor

2-Tükürük daha asidik hale geliyor

Gebeliğin bilhassa birincil dönemlerinde görülen kusma ağız içinde asidik bir etraf oluşturarak dişlerde aşınmalara, hassasiyetlere ve çürüklere sebep olabilir.

Bilhassa kusmayı takiben hemen dişleri fırçalamak diş yüzeyindeki aşınmaları artırabilir. böylece kusma sonrası ağız bol su ile çalkalanmalı ve dişler yarım saat sonradan fırçalanmalıdır.

Hem hamilelik süresinde tükürüğün daha asidik özellikler göstermesi dişleri çürüğe daha yatkın ayla getirir. Dürüst ağız bakımı ile yeni çürüklerin oluşumu engellenebileceği için anne adayının ağız bakımını hamilelik öncesi düzene oturtmuş olması önemlidir.

3-Diş eti kanamaları artırıyor

3-Diş eti kanamaları artırıyor

Diş eti sorunu sebebiyle dişetleri kanayan, dişlerinde hassasiyet sorunu olan anne adayı dişlerini fırçalamaktan kaçınabilir. Ağız hijyeninin tatmin edici derecede sağlanamadığı durumlarda diş eti hastalıkları ve çürükler gelişebilir.

4-Yenilen besinler dişlerde çürüme riskini artırıyor

4-Yenilen besinler dişlerde bozulma riskini artırıyor

Değişen beslenme alışkanlıkları ve çürük yapıcı özellikli gıdaların sık tüketimi (sık ara öğünler ve tatlı yiyecek tüketiminin artması, kuru meyve gibi) diş çürüklerinin oluşma riskini artırır. böylece bu besinlerin tüketimi sonrası ağız hijyenini dürüst şekilde temin etmek çok önemli.

Kaynak: www.milliyet.com.tr