ABONE OL

Cildimizin canlılığı, parlaklığı ve diriliği en kayda değer sağlık durumu göstergelerindendir. Dolayısıyla 20’li yaşlardan itibaren her bayanın temizleme, bakım ve koruma amaçlı olarak ayda bir kez cilt bakımı yaptırması çok faydalıdır.

Cildimizin temizlik ve bakımına itina uygulamak yaşımız ilerledikçe oluşacak kırışıklık ve deformasyon gibi problemlerin önlenmesi bakımından fazla faydalıdır. Aksi takdirde UV ışınları, makyaj, bağımsızlık radikaller, sigara, stres, hava değişimleri ve yanlış besin cildimizi negatif yönde etkiler ve genç yaşta olmamıza karşın halsiz ve solgun görünmemize neden olur.

Deri bakımı yaparken yaşa ve cilde tarafından içten mahsul kullanılması gerekir. Bu yüzden sivilce, akne, kir ve buruşukluk bakımlarında cerrahi müdahale uygulanmadan ve kimyasal peeling işlemi yapılmadan, deri altına hiçbir madde enjekte edilmeden son derece başarılı sonuçlar elde edilmektedir.

Deri bakımı yaklaşık bir buçuk saat sürer ve bu süre içinde sırası ile süt ve tonik ile arıtma, peeling, ozon artı buhar, serum ve ampul emilimi yüz masajı, maske, yüksek frekans ve kremleme işlemleri uygulanır.

Bu uygulamalar ile deri temizlenir tıkalı gözenekler açılır, kan dolaşımı hızlandırılır, cilt ölü hücreler ve siyah noktalardan arındırılır nem ambar edici ve gözenekli olan yenileyici işlemlerle taptaze canlı bir dış görünüş ortaya çıkar.

Deri tipinin tespiti yapıldıktan daha sonra cildin durumuna uygun bakım kürleri uygulanmalıdır. Peki, hangi deri tipi nasıl temizlenmeli?

Normal cilt:

Alışılagelmiş cilt:

Görünümü şeffaf, gözenekleri kapalı, lekesiz ve problemsiz bir deri. Hafif bir bakımla doğal güzelliğini korur. Kullanılacak ürünler: Süt tipi arıtıcı, alkol oranı normal bir tonik ve su içerikli hafif bir nemlendirici.

Karma cilt:

Karma cilt:

Alın, burun ve çene yağlıdır, yani yüzde T biçiminde bir yağlanma görülür. Yağlı olan kısımlarda siyah nokta, yağ butonları, açık gözenekler bulunabilir. Yanaklardaki gözenekler ise kapalıdır. Kullanılacak ürünler: Süt tipi arıtıcı, düşük alkollü tonik, cildin durumuna tarafından nemlendirici ve eğer gerekiyorsa göz çevresi için krem.

Kuru cilt:

Kuru deri:

İnce bir üstteki deriye sahip, gözenekleri küçük ve kapalı deri. Ancak yağ salgılanması normalin aşağı olduğu için görünümü mattır ve pul pul kalkmalar görülür. Deri gergindir ama çabuk kırışır. Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, alkolsüz tonik, yağ içerikli nemlendirici, besleyici gece kremi, göz çevresi kremi ve nemle yağ ambar edici maskeler.

Yağlı cilt :

Yağlı deri :

Görünümü aydınlık ve yağlı, gözenekleri açık bir cilt tipi. Gözeneklerin içi genel olarak batmış, siyah noktalı ve sivilceli olabilir. Yağlı cildin akne problemini önlemek için fazla özenli bir jurnal temizlik programı uygulanmalıdır. Kullanılacak ürünler: Jel tipi temizleyici, alkollü tonik, su içerikli nemlendirici ve sarkmayı önlemek için temizleyici ve sıkıştırıcı maskeler.

Eğer yağlı cilt sivilceliyse:

Eğer yağlı deri sivilceliyse:

Sivilce, siyah nokta ile kapalı olan gözeneklerden pozitif yağ salgısının dışarı çıkamayıp, olduğu yerde birikmesiyle oluşur. Yağlı ciltlerde kullanılacak ürünlerin dikkatle seçilmesi şarttır. Kullanılacak ürünler: Antiseptik sabun. (kükürt, kafur, katran içeren ürünler)

Eğer yağlı cilt hassas ise:

Eğer yağlı deri hassas ise:

Genişlemiş gözenekler, zaman zaman kırmızı lekeler görülür. Hassasiyetinden pul pul kalkabilir. İç ve dış etkenlere aleyhinde duyarlıdır. Kaşıntı ve yanma görülebilir. Kullanılacak ürünler: Süt tipi arıtıcı, kuşkusuz alkolsüz tonik, alerji giderici kremler ve başlıca cildin susuz yapısı olduğu için su içerikli hafif nemlendiriciler.

Kaynak: www.milliyet.com.tr