Çoğunlukla 4 - 15 yaş aralığında görülen hastalıklara ise ''çocukluk dönemi hastalıkları'' adı verilir. Bu hastalıklar sırasıyla, su çiçeği, boğmaca, kabakulak ve kızamıktır.

Hastalık Nedir?

Hastalık, enfeksiyon, mantar ve bakteri sonucu organların eski işlevlerini yerine getirememesidir. Görüldüğü yere ve belirtilerine göre çoğu çeşidi bulunmaktadır.

Rahatsızlık Çeşitleri Nelerdir?

1- Yürek hastalıkları:

Erken teşhis imkanının bulunmadığı çoğu hastalık, yürek krizini tetikler. Kalbin olması gerektiğinden daha yavaş atmasına aritmi, daha hızlı atmasına ise taşikardi adı verilir. Yürek hastalıklarının belirtileri aralarında çabuk yorulma, uykusuzluk, yüksek tansiyon ve solunum yetmezliği yer alıyor.

2- Deri hastalıkları:

Alerjik reaksiyonlara ve genetik faktörlere alt olarak ortaya meydana çıkan cilt hastalıklarının başında egzama ve kurdeşen geliyor. Bu hastalıkların karşılıklı belirtileri ciltte kızarıklık, kaşıntı ve derinin pul pul dökülmesidir. Saç derisinde ortaya çıkan deri hastalıkları ise kepeğe ve saç dökülmesine niçin olur.

3- Psikolojik hastalıklar:

Buhran, travma sonrası gerginlik bozukluğu ve anksiyete, en yaygın görülen psikolojik hastalıkların başında geliyor. Hala nedeni tamamiyle meçhul ve belirtileri kişiden kişiye değişen şizofreninin ise birçok türü vardır. Çift uçlu bipolar bozukluk ve ayrışmamış şizofreni en sık görülen şizofreni türleridir. Hastalığın en üstteki evresi ise katatonik olarak tanımlanır.

4- Kış Hastalıkları:

Soğuk algınlığına ast olarak bronşlar ve akciğerler dolar. Bu da grip ve nezle gibi fazla sık görülen kış hastalıklarını tetikler. İlaç ve antibiyotikle tedavi altına alınan kış hastalıklarında dinlenmek ve dürüst beslenmek kritik bir öneme sahiptir. Bu tür rahatsızlıkların alternatif tedavisinde çoğunlukla bitkisel gıdalar ve çaylar tüketilir.

Niçin Hasta Oluruz?

Fizyolojik hastalıkların temel nedenleri arasında, vücudumuzu hastalıklardan koruyan bağışıklık sisteminin zayıflaması yer alır. Vücut direncinin düşmesi ile birlikte birey hastalıkların açık hedefi haline kazanç. başkaca beceriksiz ve dengesiz beslenme, soğuk algınlığı ve genetik faktörler de fizyolojik rahatsızlıkları tetikler.

Zihinsel ve psikolojik rahatsızlıkların nedenleri ve semptomları ise farklıdır. Stresli bir iş ortamında çalışma, güvensizlik, uykusuzluk, içki ve madde kullanımı gibi öbür nedenler psikolojik hastalıkların başlıca nedenleri arasında yer alır.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/hastalik-nedir-hastalik-cesitleri-nelerdir-neden-hasta-oluruz-6444085