Içten olduğunu düşündüğünüz ve inanarak uyguladığınız çoğu sağlık yöntemi fiilen işe yarar mı, incelemeye ne dersiniz? Cevabını bulamadığınız sağlık sorunlarınızla başa çıkmanızı sağlayacak pratik yöntemleri ve belki de yanlış bildiklerinizi sizler için hazırladık…

1. Geceleri tek gözü kapalı tuvalete gidin

İyice uyuduktan sonra gecenin ortasında tuvalete gitmek bazen uykunuzu mahvedebilir. Bunun nedeni, uyandıktan daha sonra tuvalete gitmek için ışıkları açtığınızda, ani parlak ışığın beynin sabahleyin olduğunu varsayması ve uykunuzu kapatmasıdır. böylece, yalnızca bir gözünüzü açık tutarak retinanıza giren ve beyninize sinyal veren ışık miktarını en aza indirmiş olursunuz. Tuvalet işinizi bitirdikten daha sonra fazla hızlı uykuya dalabileceksiniz.

2. Kol uyuşmanız için başınızı döndürün

Gecenin bir yarısı uyanmak ve kollarımızda karıncalanma hissetmek, çoğumuzun deneyimlediği bir şeydir. Bunun nedeni, bazen uyurken yuvarlanıp yanlışlıkla kollarımızda ya da ellerimizde uyuyarak adi kan akışını engellememiz ve o cisim parçası göre alınan oksijen miktarının azalmasına neden olmasıdır.

Bu ağrıyı rahatlatmak için, kollarınızı sallamak yerine başınızı bir yandan diğer yana hareket ettirmeyi deneyin. Bu, ağrıyı azaltmaya muavin olur çünkü boyundaki sinirler başınızdan kollarınıza dürüst düz iner.

3. Serin bir odada uyuyun

Soğuk bir odada uyumak, genel uyku kaliteniz için iyidir. Hızlı bir şekilde uykuya dalmanıza muavin olur ve hem vücudun daha pozitif kalori yakmasına muavin olarak şeker hastalığı olasılığını azaltır. bununla beraber insülin duyarlılığını artırarak müşteri 2 şeker hastalığı riskini azaltır.

Oda sıcaklığını 18ºC ile 20ºC aralarında yakalamak, vücudu uykuyu teşvik etmenin yanı sıra güçlü bir yaşlanma karşıtı hormon olan melatonin hormonunu üretmeye özendirme eder.

4. Hekim iğnesinin niçin olduğu ağrıyı rahatlatmak için öksürün

Hastalıktan korunduğunuz anlamına gelse bile, böylece fazla insan bir hekim iğnesi göre batırılmaktan hoşlanmaz. Ama iğnenin sokmasından kaynaklanan acıyı hafifletmenin kolay bir yolu var: öksürmek. Fazla sayıda çalışma, iğne vurulduğunda öksürmenin sancı hissini azalttığını bulmuştur.

Bilim adamları bunun niçin olduğundan belirli değiller, fakat öksürüğün kan basıncında artışa niçin olabileceğini ve bu da sancı algısını azaltabileceğini öne sürüyorlar.

5. Dondurma yedikten sonradan beyninizi ısıtın

Çok soğuk bir şey yedikten veya içtikten sonra ortaya çıkan baş ağrısı çok yaygın bir durumdur. Bunun nedeni, soğuk bir şey yediğinizde, beynin kendini sıcak tutmaya çalışması ve bu belirtilmiş değişikliklerin vücutta gerçekleşmesi ve bunun da baş ağrısına yol açmasıdır. Dilinizle ağzınızın üst kısmını ovarak bu acıdan kurtulabilir ve basitçe beyninizi ısıtabilirsiniz.

6. Yemek Yemek yedikten daha sonra dişlerinizi fırçalamayın

Yemek Yemek yedikten anında sonradan dişlerinizi fırçalamak ağzınızdaki bütün kalıntıları temizlemenin en iyi yolu gibi görünebilir, fakat öyle değil. Bunun nedeni, yediğimiz ya da içtiğimiz yiyeceklerin çoğunun asidik olmasıdır (domates, limon, portakal suyu vb.). Hemencecik ardındaki fırçalamak, asidin diş minesiniz üzerindeki etkisini hızlandırabilir ve aşınmasına neden olabilir. Diş fırçanızı kullanmadan önce yemekten sonra yaklaşık 30 dakika bekleyin.

7. Sakız çiğnemek hafızanızı güçlendirir

Coventry Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, nane aromalı sakız çiğnemenin bitkinlik hissini kayda değer ölçüde azalttığını ve bir kişinin çevresinden daha pozitif farkında olmasını sağladığını buldu. Farklı bir çalışmada, İngiltere merkezli psikologlar sakızın deneme puanlarını iyileştirebileceğini ve hafızayı yaklaşık % 35 oranında geliştirebileceğini buldu. Bu yüzden bir dahaki sefere, kahveyi yutmak yerine, sınava çalışırken sakız çiğnemeyi deneyebilirsin.

özel içeriğidir. Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/hayatinizi-basitlestirebilecek-7-muthis-saglik-hilesi.html