Üsküdar Belediyesi ev sahipliğinde Nevmekan Sahil Galeri'de Henk Ahenk Merdiven Minyatür Sergisi açılışı fazla sayıda Üsküdarlının katılımıyla gerçekleşti. Sanatseverler, geleneksel Türk el sanatlarına kendini adayan 3 ismin modern minyatür yorumlarından oluşan, tabiatın mükemmelliğine ayna tutan eserler ile bir araya geldi.

Sanatseverler ve vatandaşlar sergiye yoğun ilgi gösterdi. Sergi, kurdele kesimi ve hediyelerin ibraz edilmesinin arkasında sanatseverlere kapılarını açtı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Betül Bilgin günün amaç ve önemine dair katılımcılara açıklamalarda bulundu. Serginin 13 Şubat'a değin ziyaret edilebileceği belirtildi.

Günün anlamı ve sergi hakkında yorumlama yapan Türkmen, "Derhal Üsküdar Belediyemize ait Nevmekan Sahil Galeride, fazla hoş bir sergi açılışını gerçekleştiriyoruz. Minyatür sanatının ustalarının çok güzel eserlerinin sanatseverler ile buluştuğu, bugün itibari ile gevşemiş olan bu sergi 13 Şubat'a dek devam edecek. Üsküdar sahilde Nevmekan Sahil Millet Kıraathanesi'ndeyiz. Tüm sanatseverlere, tüm sanatçıları, dostlarımızı bekliyoruz. Çünkü özel bir sergi, fazla manâlı, çok manalı bir sergi. Minyatürün en estetiği, en zarifi, en naifi, en ince detaylısı burada. Üç sanatçımız ve oluşturdukları güzel bir beraberlik. Serginin içerisinde sergilenen eserler de çok hoş. Adı da çok güzel. Biliyorsunuz Necip Fazıl Kısakürek'in Ahenk Merdiven isimli bir şiiri var.

Bu serginin adı da Henk Uyum Merdiven Minyatür sergisi. Çünkü neden bu? Merdiven yükselmek için kullanılan bir makine, edevat. Bizim bu üç sanatçı Betül Bayan, Hilal Bayan ve Cihangir Bey bu serginin temasını da miraç olarak o hadiseyi yeniden can vermek namına böyle bir kompozisyon oluşturmuşlar. Buna en yerinde ad Henk Armoni Merdiven olarak düşünülmüş. Fiilen eserler de fazla kibar. Adı da fazla güzel. Bahtı Açık şanslı olsun” ifadelerini kullandı.

Ressam Betül Alim, "Biz 3 yıl önce sayın arkadaşlarım Hilal ve Cihangir'le birlikte meslektaşlarım bununla birlikte bu sergiyi yapmayı planladık. Bizim için mekan çok kayda değer. İlişkilerde aklımıza gelen ilk mekan da burası oldu. Sizler de geldiğiniz için ayağınıza sıhhat diyorum. İnşallah bizim heyecanımızı da sizlere de yansıtabiliriz. Fazla teşekkürler” dedi.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/henk-ahenk-merdiven-minyatur-sergisi.html