MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL1. Bağışıklık sisteminizi güçlendirirABONE OL

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

1. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir

Sabahtan pankek ya da kreplerinize azıcık akçaağaç şurubu eklerseniz vücudunuz virüslere karşısında savunma mekanizması geliştirir. Bu doğal tatlandırıcı, beyaz kan hücrelerinin seviyelerini geri kazandıran ve bağışıklık sisteminizi güçlendiren harika bir çinko kaynağıdır.

Akçaağaç şurubu hem zinde antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Bilhassa boyutları nedeniyle vücuttan atılması daha baskı olan ve bir takım tedavilere direnebilen, bakteri kolonileri biyofilmlerle savaştığı kanıtlanmıştır.

2. Cildin yaşlanmasını engeller

2. Cildin yaşlanmasını engeller

Akçaağaç şurubu 24 antioksidan içerir. Bir çalışma, bütün rafine şekeri yerine akçaağaç şurubu kullanırsınız, toplam antioksidan alımınızın tam bir porsiyon kuruyemiş veya çilek dek artacağını kanıtlamıştır.

Akçaağaç şurubu 24 antioksidan içerir. Bir alıştırma, tüm rafine şekeri yerine akçaağaç şurubu kullanırsınız, toplam antioksidan alımınızın bütün bir porsiyon kuruyemiş ya da çilek değin artacağını kanıtlamıştır. Akçaağaç şurubu, yüksek antioksidan içeriği nedeniyle cildinizin erken yaşlanmasına yol açan hür radikallerin yarattığı hasarlara aleyhinde korur.

3. Vücudun su ihtiyacını giderir

3. Vücudun su ihtiyacını giderir

Çoğumuz akçaağaç şurubuna tanıdık olsak da, akçaağaç suyu daha da artı afiyet yararı sağlayabilir. Akçaağaç suyu, benzer kaynaktan gelmesine karşın tamamiyle akçaağaç şurubu gibi değildir.

Özsu ile karıştırılmış yeraltı suyundan yapılır ve leziz olmasına rağmen sadece yüzde 2 şeker içerir. Bazı sporcular, sade suya kadar iki kat daha çabuk hidratlandığını ve egzersiz yaparken susamış kalmalarına yardımcı olduğunu söyler.

4. Erkek üreme sağlığını korur

4. Erkek üreme sağlığını korur

Akçaağaç şurubu, erkek üreme sağlığının korunmasına da muavin olabilir. İçindeki çoğu mineral, özellikle çinko, erkeklerin sağlığına üstünlük sağlar ve hatta prostat boyutunu azaltmaya asistan olabilir.

5. Enerjinizi artırır

5. Enerjinizi artırır

Akçaağaç şurubu vücudunuza ekstra enerji veren harika bir mineral kaynağıdır ve hatta bir takım şirketler bu doğal tatlandırıcıyı spor içeceklerine eklemeye bile başlamıştır.

Akçaağaç şurubu karbonhidrat içerdiğinden, antrenmandan önce güç kaynağı olarak hizmet edebilir ve içindeki çoğu antioksidan, yoğun egzersizden sonra kasların daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur.

Hem akçaağaç suyu alıştırma performansınızı artırmanıza ve yoğun kardiyo sırasında devam etmenize yardımcı olabilir.

6. Saçları parlatır

6. Saçları parlatır

Hidratlı kalmak yalnızca genel sağlığınıza değil, bununla birlikte saçınızın gücünü ve büyümesini etkileyerek görünümüne de üstünlük sağlar. Akçaağaç suyu, sade sudan daha pozitif nemlendirici olduğu için, onu içmek saçlarınıza parlaklık ve esneklik katabilir.

Kuru saçınızı yenilenmek ve gereksinim duyulan nemlendirmeyi karşılamak için soyulmuş bir muzu avokado ile ezin. daha sonra birazcık zeytinyağı ve akçaağaç şurubu ekleyin. Karışımı saçınıza uygulayın ve 20 dakika sonra bir şampuanla yıkayın.

7. Kalp sağlığını korur

7. Kalp sağlığını korur

Akçaağaç şurubu, sabahleyin yulafınıza şirinlik katmasının yanı sıra yürek sağlığınızı da korur. Akçaağaç şurubu, yüksek çinko içeriği baştan sona felç ve ateroskleroz gibi çeşitli kardiyovasküler rahatsızlıkları önleyebilir.

Çinko, arterlerinizin iç yüzeyini yaratıcı hücrelerin işlevini artırarak kan damarlarınızı da güçlendirebilir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/her-sabah-kahvaltiniza-akcaagac-surubu-eklerseniz-vucudunuza-ne-olur-6437862