Öbür sebeplerden nedeniyle meydana gelebilen iç dudak sarkması için, labioplasti ameliyatları uzman doktor kontrolü altında gerçekleşmektedir. Böylece soruna ast olarak çözüm yöntemi üzerinden bireysel olarak kişinin yaşadığı bu sorun ortadan kalkar.

İç Dudak Sarkması Nedir?

İç dudak sarkması bilhassa erginlik döneminden sonra yaşanabilen problemlerden biridir. Genetik sebepler, çevresel faktörler veya kolajen tahvil dokusunun zayıflaması nedeniyle vajinal bölgede yaşanan problemdir. Ülkemizde ve dünyanın çoğu bambaşka ülkesinde, bu probleme karşısında ise labioplasti ameliyatları gerçekleşir. Uzman hekim kontrolü altında gerçekleştirilen bu cerrahi müdahale doğruca, tekrar dinç ve estetik görünüş elde edilir.

Vajinal İç Dudak Hipertrofisi Nedir?

Vajinal bölgede yaşanan iç dudakların sarkık olması, büyük olması veya bazen asimetrik bir dengesizlik ortaya çıkması vajina iç dudak hipertrofisi olarak bilinir. Bu doğrultuda estetik bir ameliyat üzerinden labioplasti operasyonu gerçekleştirilmektedir. Bu konuda sebep olarak birçok bambaşka sorun ve varyasyon ön plana çıkıyor. Oysa yaşanan görüntünün ve estetik vajina şekil bozukluğunun önüne geçebilmek için, cerrahi müdahale gerçekleştirilir.

Genel olarak doğuştan gelen geldik bir problem olması ile beraber, çevresel faktörlerin de etkisi oldukça büyüktür. Bu Nedenle vajinal bölgedeki iç dudak kısmında yer alan kötü görüntü, estetik açıdan ameliyat ile ortadan kaldırılır.

 Vajinal İç Dudak Hipertrofisi Nasıl Geçer?

Vajina iç dudak bölgesinde meydana gelen hipertrofisi için en kayda değer çözüm yöntemi cerrahi müdahaledir. kişiye özel ve içten cerrahi teknik yöntemi aşağı labioplasti gerçekleştirilir. Böylece fonksiyonel, estetik, hijyenik, sosyolojik ve psikolojik açıdan kişinin yeniden sağlıklı bir noktaya ulaşmasına olanak verilir. Özellikle estetik açıdan olmayan bir koşul yaratması ile beraber özgüven kaybı yaratabiliyor. Bu özgüven kaybını ortadan kaldırabilmek için ise labioplasti ameliyatı en önemli çözüm yöntemidir.

Hastane yatışı gerektirmeyen ve 45 ile 90 dakika aralarında tamamlanan bu özel ameliyat, yerinde şartlar zarfında yerel uyuşturma üzerinden gerçekleşir. Ameliyat sonrası ise pansuman tedavisi ve düzenli kontrolü baştan sona, kısa bir sürede birey bitmiş dinç hayatına kavuşabilir. Bu Nedenle hamam, sauna, cinsel ilişki ya da spor gibi o kadar çok aktivite 4 hafta sonradan yapılmaya başlanabilir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/ic-dudak-sarkmasi-nedir-vajinal-ic-dudak-hipertrofisi-nedir-nasil-gecer-6434207