Ünlü piyanist İdil Biret'in adını içeren ilk müzik festivali olma özelliğine sahip 3. İdil Biret Muğla Müzik Festivali, 2-5 Ağustos tarihleri arasında Marmaris Amfi Tiyatro'da bedava olarak düzenlenecek. Ünlü piyanist İdil Biret bu sene düzenlenen müzik festivaline sağlık durumu sorunları nedeniyle katılamayacak.

Münif Akalın açılış konserini yönetecek

Festival kapsamında bu yıl büyük piyanist ve besteci F. Chupin'in eserleri seslendirilecek. Bu sene öncelikle yapılan "Genç Piyanistler Seçmeleri" sonucunda, Hande Önder ve Duru Aydınlatılmış, Muğla Büyükşehir Orkestrası eşliğinde festival sahnesinde yer alacak. Meşhur piyanist İdil Biret afiyet sorunları sebebiyle bu sene adına düzenlenen festivale katılamayacak.

İdil Biret Muğla Müzik Festivali, başlangıç konserini Münif Akalın şefliğinde Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası eşliğinde kendi kuşağının önemli piyanistlerinden Başar Can Kıvrak ve 22 yaşındaki genç piyanist Hande Önder solistliğinde gerçekleştirecek. 2 Ağustos Pazartesi saat 21.30'da Marmaris Amfitiyatro Tiyatro'da gerçekleşecek açılış konserinde F.Chopin'in 1. Piyano Konçertosu ile Andante Spianato ve Büyük Polonez adlı eseri seslendirilecek.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/idil-biret-muzik-festivali-2-agustos-ta-basliyor.html