1. Cildi temizlerABONE OL

1. Cildi temizler

Ilık su, vücudunuzu toksinlerden arındırmanıza yardımcı olabilir. Ilık su içmek, gövde ısınızın artmasını sağladığı için sizi terletir. Bu da toksinlerden kurtulmanıza asistan olur ve sindirim organlarınızın zararlı maddeleri vücuttan atmasını kolaylaştırır.

Vücudunuzu içeriden temizleyerek sivilcelerinizi içten dışa çare eder. Bu Nedenle cildiniz daha sağlıklı ve parlak görünür.

2. Erken yaşlanmayı önler

2. Erken yaşlanmayı önler

Toksinler, sivilcelerin yanı sıra cildinizin daha hızlı yaşlanmasına ve göz aşağı koyu halkalara, göz torbalarına neden olabilir. Ilık su içmek, zararlı bağımsızlık radikallerin hasar verdiği deri hücrelerini onarmaya tezgâhtar olarak cildinizin daha pürüzsüz ve çizgili görünmesini sağlar.

3. Kaşıntılı saç derisinden korur

3. Kaşıntılı saç derisinden korur

Ilık su, saç derinizin ıslak kalmasını sağlar, bu da kepeğe yakalanma olasılığınızın azaldığı anlamına gelir. Saç deriniz sağlıklı ve ıslak olduğunda saçınız parlak, canlı ve yumuşak kalır. Ilave bir üstünlük olarak ılık su, saç köklerinizdeki asap uçlarını harekete geçirerek saç büyümesini özendirme eder

4. Cildi aydınlatır

4. Cildi aydınlatır

Ilık su içmek, yağ yıkımını sağlamak için vücutta kan akışını düzenleyerek kasları rahatlatır ve geliştirir. Gelişen kan dolaşımı da cilt hücrelerini gençleştirir ve beslenmesini sağlar. Oksijenlenen cilt hücreleri atık ürünleri ortadan kaldırarak cildinizi canlandırıp yeniler.

5. Cilt bakım ürünlerinden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar

5. Deri bakım ürünlerinden en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar

Ilık su içmek, metabolizmayı çalıştırmanın en kolay yoludur. Bu da cildinizin uyguladığınız tüm kremlerden ve nemlendiricilerden yararlanmasına katkı sunar.

Bağırsak sorunları gıdalardan yeterince vitamin ve beslenme almanıza müsade vermezse cildiniz de bu durumdan etkilenir. 1 kadeh ılık su içmek, bağırsaklarınızı mutlu eder ve cildinizin daha uzun vakit genç kalması için gereksinim duyduğu bütün besinleri almasına tezgâhtar olur.

6. Cildinizi nemlendirir

6. Cildinizi nemlendirir

Nemlendiriciniz ne dek pahalı olursa olsun yeterince su içmezseniz cildinizi asla kırışmaktan koruyamazsınız. Günlük olarak ılık su içmek; cilt tonunu dengeleme, şişlikleri azaltma ve cildi sıkışlaştırmak için yardımcı olabilir.

7. Cildi enfeksiyonlardan korur

7. Cildi enfeksiyonlardan korur

1 bardak ılık su içmek, böbreklerinizi koruyarak iltihapla mücadeleye asistan olur. Organlarınız temiz olduğunda cildiniz enfeksiyonlara karşı daha dirençli ayla kazanç. Etkisini artırmak namına içine birkaç damla limon suyu da ekleyebilirsiniz.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/ilik-su-icmenin-cilt-uzerindeki-bilinmeyen-muhtesem-etkileri-6470993