İpek kirpik uygulaması mutlaka işin uzmanına yaptırılması gereken bir işlemdir. Fakat belirtmem gerekir ki bu uygulama yoğun kimyasal süreci gerektirdiğinden sağlık uzmanları tarafından tavsiye edilmemektedir. İpek kirpiğin hem uygulanması hem de çıkartılması uzman tarafından gerçekleştirilmelidir; aksi takdirde istenmeyen sonuçlarla karşılaşa bilirsiniz.

İpek kirpikler 3 ay süre ile dayanabiliyor, fakat her ay bakım yapılması şart. İpek kirpikler zamanla kendi kirpiklerimizle birlikte dökülebilirler. Bu nedenle bakım yaptırmak için gidildiğinde dökülen kirpiklerin yerine yenilerinin takılmasını talep etmelisiniz. Zamanı gelip de ipek kirpiklerinizin ömrü bittiğinde kalan kirpikler çekiştirilmemeli, yine uzmanı tarafından gerekli işlemler yapılarak çıkarılmalıdır.

İpek kirpikler şüphesiz ki gözlerinizin güzelliğini vurgulayacaktır. Fakat 'gülü seven dikenine katlanır' öyle değil mi? Eğer siz de uyurken yan yatmayı sevenlerdenseniz, üzgünüz, rahatınız bozulacaktır. İpek kirpikler yastığa dokunduğu zaman çıkardığı seslerle rahatınızı bozacağı gibi, deforme olma ihtimali de doğacaktır. 

Göz makyajını seven ve uygulayan hanımlar çok iyi bilir ki makyajı çıkarmak için en iyi yöntem yağlı makyaj çıkarıcılar daha iyi sonuç almamıza yardımcı oluyor. Eğer ipek kirpik kullanacaksanız yağ içeren göz makyajı temizliyicisini unutun! Hoş, ipek kirpikler o kadar güzel görüntü sağlıyor ki göz makyajına gerek duyulmuyor.

Diyelim ki gözünüze toz kaçtı. Vay halinize! Gözü ovuşturmak ipek kirpiklerinizi deforme ederek nahoş bir görüntüye neden olacaktır.

Bunların dışında, bir grup sağlık uzmanı ipek kirpik uygulamasının yoğun kimyasal kullanımını talep etmesi nedeniyle kendi kirpiklerinize zarar vereceğini ve dökeceğini söylese de; diğer bir grup sağlık uzmanları işin ehli tarafından uygulanan ipek kirpiklerin zamanla dökülmesinin normal olduğunu, zaten kendi kirpiklerimizin de zaman zaman dökülerek yerine yenilerinin çıktığını savunmaktadır.