Grubun internet sitesinden yapılan açıklamada Senjutsu adını içeren son albümlerinin 3 Eylül'de yayınlanacağını duyurusu yapıldı. Yaklaşık 82 dakika olan yeni albümün, Iron Maiden'ın önceki albümleri olan The Book of Souls gibi çift CD / üçlü plak formatında satışa sunulacağı açıklandı. Albüm kaydının Paris'te yapıldığının bilgisini veren grup, albümün yapımcılığını Kevin Shirley ile grubun kurucusu ve aynı zamanda bass gitaristi olan Steve Harris tarafından yapıldı. Grubun birincil zamanlarından beri albüm kapaklarında bulunan maskotları Eddie ise, Mark Wilkinson imzasıyla bu sefer hayranlarının karşısına samuray olarak çıkıyor. Senjutsu, Japonca 'taktik ve strateji' anlamına geldiğinin bilgisi verildi.

"Hepimiz çok heyecanlıyız”

Albümün yapım aşaması hakkında konuşan Steve Harris, Senjutsu'da son derece karmaşık bir takım şarkıların yer aldığının bilgisini verdi. Harris, "Önce şarkıları yazdık, prova ettik ve demin şarkılar akıllarımızda tazeyken kaydettik. Albümde çok karmaşık bazı şarkılar var ve tam istediğimiz gibi olması için çok çalıştık. Bir Takım zorlandığımız zamanlarda, grubun ruhunu yakalayan prodüktörümüz Kevin Shirley yardımcı oldu. Ortaya çıkardığımız işten gurur duyuyorum ve hayranlarımızın dinlemesi için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Iron Maiden'ın vokalisti Bruce Dickinson ise albümde grubun alışılmış tarzından farklı olan iki şarkının bulunduğunu ve hayranlarını şaşırtacaklarını söyledi. Dickinson albüm hakkında, "Hepimiz yeni albüm için fazla heyecanlıyız. Tescil çalışmalarına 2019 yılında başladık fakat pandemi nedeniyle planlarımız veya stratejimizde şansın dönmesi yaptık. Şarkılar fazla değişik ve bazıları epeyce uzun. bununla beraber bilindik stilimizin dıştan olan iki şarkımız da var. Hayranlarımız epeyce şaşıracak.” diye konuştu.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/iron-maiden-dan-beklenen-album-haberi-geldi.html