Önümüzdeki Pazar günü açılışını yapacak olan Cannes Film Festivali, bu yıl 74. defa düzenleniyor. Yeni açıklamalara tarafından festivalin iftihar konuğu yıldız oyuncu Jodie Foster olacak. Foster, festivalin kapanış törenini jüri başkanı Spike Lee'den aldığı ödül listesiyle başlatacak.

"Minnettarım”

Böylece Foster, bugüne değin Jeanne Moreau, Bernardo Bertolucci, Jane Fonda, Jean-Paul Belmondo, Manoel de Oliveira, Jean-Pierre Léaud, Agnès Varda, Alain Delon gibi yüksek standartlardaki sanatçılardan övünç konuğu olduğu listeye adını yazdırdı.

Cannes Film Festivali'nin başkanı Pierre Lescure "Jodie Foster, Croisette'de festivalin dönüşünü hatırasına yapmak üzere bize şahane bir armağan sundu. Aurasının eşi sanki değil. Modernliği, özgürlüğün bağımsız parlaklığını ve hür ihtiyacını kucaklıyor" dedi.

Onursal Altın Palmiye alacak olan Foster ise "Cannes fazla şeyimi borçlu olduğum bir şenlik, hayatımı tam olarak değiştirdi. Croisette'e birincil adım attığım süre benim adıma belirleyici bir andı. Burada bir filmimi görücüye hariç tutmak defalarca benim bir rüyam olmuştur. Cannes auteur sinemacıların yaptığı ve sanatçıları onurlandıran bir festivaldir. Minnettarım" dedi.

74. Cannes Film Festivali, 6 Haziran tarihinde başlayacak ve 17 Haziran'da sona erecek.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/jodie-foster-a-cannes-dan-ozel-odul.html