Abebe Bikila’dan Bill Rodgers’a, Sabrina Mockenhaupt’tan Usain Bolt’a, PUMA’nın tarihi, yaklaşık 75 yıldır pek fazla ilkler ve dünya rekorları ile doymuş. Sektörde bulunduğu sürece koşu dünyasının önde gelen tüm isimlerini bir çatı altında buluşturan marka, şimdi de değişen dünya koşulları ve büyüyen bilimsel daha aşağı yapısı tamamen koşu için yepyeni bir teknolojinin kapılarını aralıyor. Yıllar süren araştırma ve testler sonucunda Deviate, Velocity, Liberate ve Eternity adında dört yeni modeli ortaya çıkartıyor. En yeni köpük teknolojisi NITRO ile oluşturulan tasarımlar, koşu sporuna yeni bir anlam kazandırmaya hazırlanıyor.

Kadın ayak yapısına yerinde tasarımlar

"RUN PUMA kampanyasında koşucular için bakımlı bir koşu deneyimi yaratmak için yola çıktık" diyen PUMA Koşu ve Antrenman Global Direktörü Erin Longin, "Yeni koşu ayakkabılarımız, NITRO köpük gibi en yenilikçi teknolojilerimizi içeriyor. Bu teknoloji ayakkabıyı son derece hafif ve duyarlı ayla getiriyor. NITRO köpük teknolojisi hedeflerinize ulaşabilmeniz için daha az enerji kullanmanıza ve rahatça koşmanıza muavin oluyor. Bu yeni seriye ait dört modelin tamamı, bayan koşucuların but yapısına armoni sağlayan tasarım öğeleri içeriyor. Bu kapsamda da koşu dalında son zamanların öne çıkan bayan sporcularından Molly Seidel, Gesa Krause, Aisha Praught-Leer, Fiona O’Keefe ve Taylor Werner ile uzlaşma imzaladık. Ayrıca tüketicimizi daha artı araştırdıkça, DEĞİŞİM fikrinin koşucularda akustik uyandırdığını öğrendik. Koşucular tekrar tekrar metamorfoz için çaba gösterirler ve kendilerini daha iyi ışık halkası getirmeyi hedeflerler. Bu yüzden koşarken yaptığımız her şeye anlam ve enerji getirmek için SPARK CHANGE konseptine karar verdik ve bir metamorfoz kıvılcımı başlatmış olduk," diyerek yeni hızlı ve konsepti ile ilgili veri verdi.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/kadin-ayak-yapisina-uygun-tasarimlarla-kurallar-bastan-yaziliyor-6443996