Türkiye'nin kadınlara özel tek resim yarışması olan Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 2022 için başvurular 6 Ocak'ta başladı. Bu yıl 16'ncısı düzenlenen yarışmanın başvuruları 11 Mart tarihine kadar Anadolu Hayat Emeklilik ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. Kadınların hayata dair gösterme açılarını fotoğraf kareleriyle yansıttığı yarışmanın sonuçları ise 8 Nisan'da açıklanacak.

TFSF'nin danışmanlığında "Hayata Dair” temasıyla 18 yaş ve üzeri bayan fotoğrafçılar en fazla 4 adet dijital renkli fotoğrafla yarışmaya katılabiliyor. Yarışmanın 1'incisine 7 bin TL, 2'incisine 5 bin TL, 3'üncüsüne ise 3 bin TL para ödülü verilirken, 3 eser de bin TL layık mansiyon ödülünün sahibi olacak. Fotoğrafları sergileme bölge eser sahiplerine de 350 TL'lik ödül verilecek.

Türkiye'nin en fazla alaka görebilen resim yarışmalarından biri olan Bayan Gözüyle Hayattan Kareler'e bugüne değin 23 bini aşkın birey 88 binin üstünde fotoğrafla katıldı. 2 yıldır dijital ortamda gerçekleşen serginin, pandemi koşullarına ast olarak 2022 yılında her yerde bedenen da açılması planlanırken, bununla birlikte dijital ortamda fotoğraf severlerle buluşmaya da devam edecek. Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması'nda sonuçlar 8 Nisan tarihinde Anadolu Yaşam Emeklilik'in internet sitesinde ve http://www.tfsfonayliyarismalar.org adresinde yayınlanacak.

Bu yılki seçici kurulda; Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Ertan, fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Hoş Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Nihal Kafalı, fotoğraf sanatçısı Saygun Dura ve Anadolu Yaşam Emeklilik İletişim Müşaviri Nihan Güney yer alıyor.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/kadin-gozuyle-hayattan-kareler-22.html