Kalça kemiği ağrısı, kalça kemiğinin vücut içerisinde en fazla kullanılan kemik olmasından dolayı başlar. Ağrının devamı ise farklı alanlara yönlendirilmiş diğer çevresel faktörlere alt olarak gelişir. Çare edilmezse, yaşam standartlarının düşmesine neden olur. 

Kalça Kemiği Ağrısı Neden Olur?

Kalça kemiği sızı vakaları incelendiğinde, genelde ter yapılan hareketten kaynaklandığı görülebilir. Bunun yanına yanlış egzersizler ya da bölgeye fazla yüklenme kalça kemiği ağrısı nedenleri arasında sayılabilir. 

Burkulma oluşması, 

Düşme sonucunda kalçanın hasar alması veya başka bir nedenden dolayı olan yaralanma,

Eklemde iltihap oluşumu,

Kasık bölgesindeki fıtık, 

Kalçada kırıklar ve çatlaklar,

Eklem zarındaki iltihaplanma,

Kemiklerde yayılan kanser durumu, kalça kemiği ağrısının bazı nedenleri olarak gösterilebilir. 

Hangi nedenden kaynaklandığını bütünüyle öğrenilmesi için gerekli bütün tetkiklerin yapılması gerekir. 

Kalça Kemiği Ağrısı Nasıl Geçer?

Kalça ağrısını dinmek için bir takım tedavi yöntemleri uygulanabilir. Ama bunun önceliğinde gereken tetkik yapılmalı ve sorunun neden kaynaklandığı öğrenilmelidir. Sonrasında kalça kemiği ağrısını geçirmek için bazı yöntemlere başvurulabilir.

Bunlar genellikle alıştırma şeklinde gerçekleşir. Benzer şekilde kalça kemiğinin olduğu yerlere pozitif yüklenmemesi de kalça kemiği ağrısını devretmek için başvurulabilecek diğer yöntemdir. Bu yöntemlerin tümünün uzmanlar tarafından öğüt edildikten sonra uygulanması gerekir. 

Sağ ve Sol Kalça Kemiği Ağırı Neyin Habercisi?

Sağ veya sol bölgede oluşan kalça kemiği ağrısı aralarında kayda değer farklılıklar bulunmamaktadır. Ancak bu iki bölgede meydana gelen kalça kemiği ağrısı kayda değer rahatsızlıkların habercisi olabilir. Örneğin, farklı alanlara yönlendirilmiş kemik rahatsızlıkları, kanser gibi durumların habercisi olabilir. Bundan dolayı mutlaka gereken tartı verilerek bilirkişi doktora başvurulmalı ve gereken işlemler yaptırılmalıdır. 

Kaçla Kemiği Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

İsminden anlaşıldığı üzere kalça eklemlerinde hissedilen ağrıdır. En önemli belirtisi de ani hareket durumunda ya da durağanlık durumlarında ağrının dayanılmaz şekilde ortaya çıkışıdır. Ağrılar kalçanın yalnızca bir tarafını etkileyebildiği gibi sadece iki bölgede birlikte hissedilebilir.

Fakat oluşan ağrının tamamiyle kalça kemiği ağrısı olduğunu anlayışlı olmak için tetkik yapılması şarttır. Çünkü bazı durumlarda, bel fıtığından kaynaklı ağrılar da kalça kemiği ağrılarına benzer şekilde görülebilir. Bu karışıklığın yaşanmaması için bilirkişi doktorlara başvurularak gereken bütün incelemeler yapılmalıdır. İncelemeler sonucunda sancı azıcık daha azaltılabilir. 

Kalça Ağrısı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kalça ağrısının tedavisi, ağrının neden ortaya çıktığıyla ilgili bir durumdur. Zedelenme veya diğer fiziksel sorunlardan kaynaklı bir durumsa buna göre çare yöntemi uygulanır. Oysa zedelenme haricinde öbür bir içsel hastalıktan kaynaklı oluşuyorsa, kalça ağrısına değil oluşan bu önemli rahatsızlığa tartı verilir.

Kalça kemiği ağrısı vakalarının birçoğu maddi sorunlardan kaynaklı olduğundan, fizik tedavi yöntemleriyle tedaviye başlanır. Ardından ilerleme kaydedilirse bunlara egzersizlerle devam edilir. Değişik ilaçların belli aralıklarla kullanılması tavsiye edilebilir. Aynı şekilde ağrının daha da ileri seviyeye taşınmaması için bilirkişi doktorlar emin hareketlerden uzakta kalınmasını ya da kişinin bir süre yatakta istirahat etmesini isteyebilirler. 



Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/kalca-kemigi-agrisi-neden-olur-nasil-gecer-sag-ve-sol-kalca-kemigi-agrisi-neyin-habercisi-6431221