İnce ve sıkı bir dış görünüş; kadın ya da erkek ayrım etmeksizin herkesin tercihidir. Beslenme alışkanlıkları, eksik çalışma programları, kullanılan ilaçlar ve daha o kadar çok etken özellikle kalça ve basen bölgesinde yağ birikimine niçin olabilir. Bu şart hareket kabiliyetini kısıtladığı gibi estetik açıdan da negatif etkiler yaratır. Özellikle metabolizmayı yavaşlatan bir takım afiyet sorunlarının bulunması, yağ yakımını büyük ölçüde zorlaştıracağından perhiz ve egzersize ek olarak yeni çözümlere müracaat etmek yerinde bir seçimdir. Bu durumda bölgesel yağ birikimi gerçekleşen bölgeler için kesin çözüm ise yağ aldırma işlemidir. Bu operasyon ise liposuction olarak adlandırılır.

Liposuction nedir?

Yağ aldırma işlemi olarak tanıdık liposuction nedir? Bu operasyon, yağ dokusunun yoğun olduğu alanlardan yağın çekilmesi ve bölgenin sıkılaştırılması ile gerçekleştirilir. Acısız ve eksik ağrılı bir operasyon olan liposuction uygulaması ile tek bir operasyonun ardından yöresel yağlardan kolayca kurtulmak mümkündür. Tıbbi bir işlem olma özelliği bildiren bu başvuru, bilhassa bölgesel incelme konusunda desteğe ihtiyaç duyan kişiler için daimi ve etkin bir çözümdür. Ancak bu operasyon, Healdone gibi bilirkişi ekipler kadar gerçekleştirildiğinde etkili sonuçlar sunar.

Liposuction kimlere uygulanır?

Göbek, kalça, bel ve basen bölgesi vücutta en fazla yağ dokusunun bulunduğu bölgeler arasında yer alır. Özellikle kadınlarda bu bölgelerde adale gelişimi erkeklere kıyasla daha azdır. Bu şart, yanlış beslenme veya dağıtılmış sağlık durumu sorunları nedeni ile kalça ve basendeki yağ dokusunun şipşak artmasına yol açabilir. Ayrıca bölgedeki cilt dokusunun gevşemesi, sarkmalara ve selülit görünümüne de neden olabilir. Bu görünümden kurtulmak isteyen, bedeninde yöresel incelme ve sıkılaşma özlem eden kişiler için yağ aldırma işlemi pratik ve son derece etkin bir seçenek olarak öne çıkar. Gövde yağ endeksi çok yüksek olan hastalar için yağ aldırma işlemi, estetik açıdan büyük bir orantısızlık yaratabilir. böylece işlemin yöresel olarak doğru bir biçimde planlaması gerekir.

Liposuction nasıl uygulanır?

Liposuction uygulaması, Healdone gibi alanında uzman ekipler tarafından gerçekleştirildiğinde oldukça basit ve ağrısız bir işlemdir. Yağ aldırma işleminin birkaç farklı uygulaması bulunur ve bu uygulamaları şu şekilde betimlemek mümkündür:

- Yağ hücrelerinin yakılması: Bu yöntemde vücuttaki yağ dokusu aracısız çekilmez. Bunun yerine farklı alanlara yönlendirilmiş yöntemler ile yağ hücreleri parçalanır ve bölgedeki kalınlaşma ve sarkmanın giderilmesi sağlanır. Deri altındaki yağ hücrelerinin değil edilmesi için ısı terapisi ve radyofrekans kullanılabilir.

- Yağ dokusunun deri altından çekilmesi: Yağ çekme işlemi ise uygulamanın en yaygın biçimde gerçekleştirilen yöntemlerinden biridir. İncelme istenen bölgede minik bir kesilmiş açılarak bu bölgeden özel yöntemler ile yağ dokusu alınır. Ardından zorunlu ise germe operasyonu da gerçekleştirilebilir.

Liposuction sonrası

Liposuction sonrası herhangi bir komplikasyon gelişmediği müddetçe benzer gün taburcu elde etmek mümkündür. Yağ aldırma işleminin peşinde hastanın toplam iyileşme süreci takriben 1-2 hafta arasında değişir. Gelişmiş yöntemler doğru yağ aldırmanın peşinde yoğun miktarda sancı ve acı şikayeti yaygın bir durum değildir.

İşlem sırasında açılan kesikler için ahenkli olarak ağrı kesicilerin alınması, hastanın süreci çok daha basit atlatmasına yardımcı olur. bununla beraber işlemin gerisinde derinin toparlanması için bir haftalık bir dinlenme süreci uzmanlar göre önerilmektedir. Sürecin tamamlanmasının arkasından jurnal yaşam kısa sürede dönmek mümkündür.

Liposuction fiyatları

Liposuction fiyatları böylece çok kullanıcının erişim sağlayabileceği şekilde düzenlenmiştir. Ayrıntılarıyla etkili ve daimi bir çözüm olan yağ aldırma operasyonu için bilirkişi doktor seçimi ve kaliteli hizmeti seçmek epeyce önemlidir. Healdone bu noktada hastalarına en iyi hizmeti sağlamayı hedefler ve konusunda uzman doktorlar eşliğinde güzellik konusunda aradığınız her şeyi bir arada sunar. https://www.healdone.com/tr/ tıklayarak, yağ aldırmanın yanı sıra alımlılık ve estetik ile ilgili en kaliteli seçenekleri Healdone ile keşfedebilirsiniz.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/kalca-ve-basendeki-yaglardan-liposuction-ile-kurtulun.html