Yürek romatizması tıpta akut romatizmal olarak adlandırılmaktadır. A grubu bakterilerinden olan streptokok bakterilerin niçin olduğu hastalıklardan biri olarak bilinmektedir. Yürek romatizması için çoğu tedavi yöntemi geliştirilmiştir. Bu rahatsızlık vücutta öyle fazla alt etkiye sebep olur hatta kalp iltihabına da yol açabilmektedir.

 Kalp Romatizması Nedir?

 Yürek romatizması a grubu bakterilerinden olan streptokok bakterilerinin yol açtığı bir kalp hastalığıdır. Yürek romatizması akut romatizmal ateş olarak da bilinir. Özellikle boğaz enfeksiyonlarının çare edilmediği durumlarda yürek romatizması hastalıkları ortaya çıkmaktadır. Çocuklarda bu hastalığın görülme şansı da oldukça fazladır. Bundan nedeniyle çocukların genellikle yürek romatizması hastalığı için kontrolden geçmesi önemlidir. Çocukluk döneminde yaşanılan boğaz enfeksiyonu gibi hastalıkların biran önce tedavi edilmesi kalp romatizması hastalığının başlamasına engel olacaktır.

 Yürek Romatizmasının Belirtileri Nelerdir?

 1) Göğüs Ağrısı

 Göğüs ağrısı en sık rastlanılan kalp romatizması belirtileri arasındadır. Hastada gün baştan başa süren bir göğüs ağrısı söz konusu olabilir. aynı zamanda göğüs ağrısı kalbin üst bölgesini de etkileyebilir. Bu herif durumlarda yürek romatizması hastalığından hekim şüphelenebilir.

 2) Yorgunluk

 Herhangi bir efor sarfetmeden dermansızlık başlar.. bununla birlikte tez yorulma da görülebilir. Çocuklarda tüm bu belirtiler bir arada görülmektedir. Bilhassa çocuk herhangi bir spor sırasında tez yorulur ve bu durumda kalp romatizmasını dikkat çekici edebilir.

 3) Eklemlerde Sancı

 Yürek romatizması olan çocuklarda eklemlerde ağrı meydana gelebilir. aynı zamanda eklemlerde sızı meydana geldiği gibi iltihaplanma da görülebilmektedir. Bu bulgular yürek romatizmasının en kayda değer belirtileri aralarında gösterilmektedir. 

 4) Korea

 İlerlemiş olan ve tedavi edilmeyen yürek romatizması durumlarında korea ortaya çıkabilir. Korea kısaca beyinde yer alan iltihaplanma olarak bilinmektedir. 

 Kalp Romatizması Nasıl Teşhis Edilir?

 Yürek romatizmasının tedavisinde erken tanı son derecede önem teşkil eder. Özellikle yapılan kardiyak muayeneler sonucunda hastanın yürek romatizması olup olmadığı teşhis edilmektedir. Bunun tespitini yalnızca bir çocuk kardiyolog koyabilir. Yapılan bazı kalp tektikleri ile bu hastalık teşhis edilmektedir. 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/kalp-romatizmasi-nedir-kalp-romatizmasinin-belirtileri-nelerdir-nasil-teshis-edilir-6435170