Kadınların birbirini kıskandığını ispatlayan bir başka olay ise geçmişten günümüze süre gelen gelin kayınvalide tartışmaları olmaktadır. Neden gelin ve kayınvalideler geçinemez ki?

Sanırım kadın doğasından gelen genetik bir durum bu. Gelinler kocasını asla paylaşmak istemezken, doğurup büyüttüğü oğlunu biranda tanımadığı bir kadına tamamen teslim etmek ise anneye bir hayli zor gelse gerek. 

Hayat sürüp giderken anne-kız arasında küçük tartışmalar ve küsmeler nasıl yaşanıyorsa ve zamanla unutuluyorsa gelin kayınvalide arasında da bu gibi tatsızlıklar elbette ki yaşanabilir. Önemli olan olayı uzatmamak ve alttan almaktır. Belki de kendi anne ya da kızın yerine koyarak tatsız durumu ortadan kaldırmak gerekmektedir. 



Peki, Kayınvalide ile geçinme yolları nelerdir?

Saygı gösterin:
Gelin adayları, kayınvalidenizin yaşına hürmet ederek ona saygı gösterin. Biricik aşkınızı doğuran kadın olduğunu unutmamak gerek.

Kibar Davranın:
Kayınvalideniz ya da siz onu sevmiyor olsanız dahi ona inadına kibar davranın. Onun gibi davranarak hem eşinizin gözünde küçülürsünüz hem de onan bir farkınız kalmaz. Eşinizin gönlünü kazanmak terbiyenizi bozmamak için kayınvalidenize karşı kibar davranın.

Eleştirmekten uzak durun:
Eşinizin gözü önünde kayınvalidenizi kesinlikle eleştirmeyin. Size karşı cephe almasını neden olursunuz. Unutmayın ki sizin eşiniz onunda en değerli varlığı. Önünde küçük düşmez istemez.

İltifat edin:
Kayınvalidenizin hoşuna gidecek şekilde iltifatlarda bulunun, öne çıkan hünerlerinden överek bahsedin bu hoşuna gidecektir.
Kayınvalideniz öfkeli ve sinirli ise yüzünüzde bir gülümseme ile onu dinleyin ve sanki çocukmuş gibi onu sakinleştirmeye çalışın. Bu durumda ellerini tutmak iyi gelecektir. Çünkü fiziksel temas iletişimde etkin kurallardan birisidir.

Yüzünüzü asmayın:
Sık sık evinize geliyor olsa dahi kesinlikle surat asmayın. Çünkü kayınvalidenizin evinize girdiği anda ilk bakacağı nokta suratınız ve yüz ifadeniz olacaktır. Durumdan pek memnun olmasanız dahi gülümseyin derim.

Zaman tanıyın:
Kayınvalidenizde elbette bir insan ve kıskançlığa kapılıp, yada hatanızı gördüğünde sizi kıracak bir takım şeyler yaptıysa bile direk kapıları kapamayın ona zaman tanıyın ki hatasını anlasın.