Kene ısırığını tespit olabilmek için uzman bir doktor kontrolü altında fazla kapsamlı incelemeler gerçekleştirilir. Bu bağlamda çoğu unsur söz konusudur ve farklı araştırmalar yapılır. Bu Nedenle test ve muayenelerin tamamlanması neticesinde, kene ısırığı olup olmadığı konusunda net bir veri alınır.

 Kene Isırmasından Kaynaklanan Hastalıklar Kan Tahlilinde Çıkar mı?

 Her ne kadar kene ısırmasından kaynaklanan hastalıklarda kan tahlili kullanılsa bile, bu sadece prosedürün bir bölümüdür. Yani işin gerçeği tek başına kan tahlili üzerinden kene ısırığının net olarak saptamak yeterli değildir. Bunun yanına farklı test ve muayeneler ele alınmakta ve uygulanmaktadır.

 Belirtilerin kene kaynaklı bir hastalığın sonucu olup olmaması, uzman hekim kontrolünde yapılacak muayene ve testlerden geçer. Buna kan testi de eklenir ve net olarak netice ortaya çıkarılır. Böylece yapılacak olan çare yöntemleri ele alınarak, kişinin yakalandığı hastalıktan kurtulması için süreç başlar.

 Kene Isırmasından Kaynaklı Hastalıklar Nelerdir?

 Bambaşka tanı yöntemleri üzerinden ortaya çıkarılan hastalıklar, kene ısırığı üzerinden istikrarsızlık gösterebilir. Bu konuda birçok değişik ve fazla önemli rahatsızlıklar söz konusudur.

 - Nöbetli humma

 - Marsilya humması

 - Kayalık dağlar benekli humması

 - Virüs kökenli bir takım ensefalitler (Beyin iltihabı tipleri)

 - Tularemi

 - Kırım kongo ateşli kanamalı Humması

 Bilhassa son rahatsızlık Türkiye'de yaygın görülen ve son dönemlerde oldukça fazla ortaya çıkan hastalıklar içerisinde yer alır. Erken dönemde Teşhis ve çare gerçekleştirilmesi, fazla ciddi problemler ile karşısında karşıya kalma durumunu ortaya çıkarabilmektedir.

 Kene Isırması Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Burada yapılması gereken ilk önce keneyi ortadan kaldırmaktır. Ancak kişisel olarak bu başvuru gerçekleşmemeli ve uzman bir doktor aşağıda yapılmalıdır. Böylece bir cımbız kullanarak veya özel kene temizleme araçları eşliğinde kene ısırdığı bölgeden alınabilir. Bilhassa baş ve ağız kısmının ilgili bölgede kalıp kalmadığı fazla önemlidir. sonradan yapılan testler neticesinde, eğer kene üzerinden bir rahatsızlık söz konusu ise buna uygun şekilde çare yöntemleri ele alınır.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/kene-isirmasindan-kaynaklanan-hastaliklar-kan-tahlilinde-cikar-mi-6435951