Keratin bakımı, bir öteki ismiyle keratin yüklemesi, cansız görünen ve yıpranan saçlara yapılan bir uygulamadır. Genel Olarak kuaförlerde ve güzellik salonlarında uygulansa da evde yapılması mümkündür.

 Keratin Bakımı Nedir?

 Keratin bakımı, saçların kaybettiği nemi ve proteini geri kazandırmak nedeniyle yapılan bir uygulamadır. Bilhassa hava değişikliklerinde ilk elden etkilenen saçlar olduğundan daha eskimiş ve cansız görünür. Keratin yüklemesi baştan sona saçın kaybettiği nem saça geri kazandırılarak daha sağlıklı saçlara sahip olmayı sağlar. 

 Keratin bakımı ayrıca kadınlara hem de erkeklere yapılabilen bir uygulamadır. Saçın doğa pH dengesine ulaşması sağlanarak cansız görünümlerin önüne geçer. Düzleştirme seçeneği bulunan keratin bakımlarında saçın uzun süre düz kalması sağlanabilir. Ayrıca saçlarda yer alan zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur.

 Keratin Bakımı Niçin Yapılır?

 Saçlar, vücutta en uyarı çeken yerlerden biridir. böylece saçlara yanlış yapılan işlemler kırılmalara, dökülmelere, pH dengesinin bozulmasına, protein ve nem kaybına niçin olabilir. Özellikle saçlarını boyayan kişiler tarafından tercih edilen bu gerçekte saçların daha canlı ve dinç görünmesi hedeflenir.

 Saçlara Keratin Yaptırmak Zararlı mıdır?

 Keratin bakımı saçların güzel, canlı ve astarlı görünmesini sağlayan bir uygulamadır. Içten ve dikkatli bir şekilde yapıldığında saça canını yakmak yerine fayda sağlar. Kaybedilen nemin ve proteinin kazanılmasına tezgâhtar olur. Keza kişinin kendini daha iyi hissetmesini sağlayarak öz güven problemlerinin çözülmesinde etkilidir. Saçlara keratin yaptırmak daha hızlı uzamayı sağladığı için cansızlaşan ve dökülen saçların önüne geçilmesini karşılayan bir işlemdir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/keratin-bakimi-nedir-neden-yapilir-saclara-keratin-yaptirmak-zararli-midir-6438991