Türkiye'nin serbest sembollerinden İstiklâl Marşı'nın yazılış serüvenini beyazperdeye taşıyan 'Âkif'in galası yapıldı. Yapımını HT Yapım'ın, yapımcılığını Harun Türk ve Baran Mayda'nın üstlendiği, yönetmen koltuğunda ise Sadullah Şentürk'ün oturduğu filmin galasına Mehmet Âkif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon da katıldı.

Gecenin konukları aralarında hem Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de vardı. Film ekibi gösterim öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başrol oyuncuları Yavuz Bingöl ve Fikret Kuşkan, filmde rol bölge Mine Çayıroğlu, Murat Han, Hazım Körmükçü, Başaran Yavuz, Dila Kaşıkçı, Arma Bozbıyık ve çocuk oyuncu Kıvanç Aktan ile birlikte kameraların karşısına geçti. Yaşadıkları heyecanı dile getiren oyuncular, filmin seyirciyle buluşacağı günü sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

"Mehmet Âkif'i oynamak iftihar vericiydi”

Mehmet Âkif Ersoy'a yaşam veren Yavuz Bingöl, rolü için geçirdiği hazırlık sürecini ve çekimlerde yaşadığı telaşı şöyle anlattı; "Bir oyuncu olarak Mehmet Âkif Ersoy'u oynamak çok heyecan vericiydi. Rol geldiği vakit 'Safahat'a her yerde bir göz attım. Öbür kaynakları okudum. Lakin en önemlisi torunu Selma Hanım'la sohbet ettim. Hem onun konferanslarını izledim YouTube'dan. Taceddin Dergâhı'na gittiğim anlar da önemliydi. Orada geçirdiğim süre, beni role ruhen hazırladı. Şiiri yazdığı masaya değmek, oturduğu koltuğa değmek, yattığı yatakta uzanmak fazla etkileyiciydi. Sette kostümü de giyince 'Mehmet Akif oldun' diyen arkadaşlarım fazla oldu. Tarihi bir kişiliği oynamak övünç vericiydi, inşallah izleyen cümbür cemaat memnun kalır. bu vesileyle filmde Mehmet Âkif Ersoy'un bütün hayatını anlatmadığımızı da belirtmeliyim. Mustafa Kemal Atatürk göre Ankara'ya eğlence edilişi, oğluyla beraber İstanbul'dan Ankara'ya gidişi ve İstiklâl Marşı'nı imlâ sürecini anlatıyoruz. Ben çekimlerde en fazla şiiri yazdığı sahnelerde zorlandım. Duygusal olarak başka bir boyuta geçtiğim sahnelerdi onlar. Fakat neşeyle oynamaya çalıştım."

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/kif-filminin-galasi-ozel-konuklarla-yapildi.html