Bir Takım çiçekler, soğuğu sever ve kışın zorlu iklim şartlarına karşı dayanıklıdır. Bu çiçekler kış aylarında kolaylıkla evlerinizde bakabilirsiniz.

Kış Aylarına Dirençli Çiçekler Nelerdir?

Çiçekler, yapısı itibari ile bazıları sıcaktan ve güneş ışınlarından çok hoşlanmaz. Bu çiçekler, çoğunlukla kış aylarında bakılmaya elverişlidir. Bu çiçekler bununla birlikte çok suya ve bakıma da gereksinim duymaz. bu nedenle çalışan kişiler de gönül rahatlığı ile bu çiçekleri seçim edebilirler. Kış aylarında bakabileceğiniz en dirençli ve en renkli çiçekler, Atatürk çiçeği, çuha çiçeği, çam ağacı, siklamen çiçekleridir.

Kış Çiçeklerinin Özellikleri

Kış çiçekleri, genel olarak fazla fazla güneş ışınını ve sıcağı sevmez. bu nedenle de fazla pozitif suya ve bakıma ihtiyaç duymaz. Islak toprak seven bu çiçeklere kış aylarında pratik bir şekilde bakabilirsiniz. Kış çiçeklerinin özellikleri;

Çuha çiçeği, soğuk havayı sever. Nemli toprakta yetiştiği için fazla pozitif suya ihtiyaç duymaz. Soğuk havayı seven ve evde beslenen en nadide çiçekler aralarında yer alır. Renk seçeneği çok fazladır ve bu nedenle kış aylarında en fazla bakılan çiçekler aralarında yer alır.

Atatürk çiçeği, Latin kökenli bir kış çiçeğidir. Bu çiçeğin Bakımı oldukça kolaydır. Bu çiçeğin en bariz özelliği ise, yapraklarına karartma işlemi yapıldığı vakit kızıl ülkü dönüşür. Ufak sarı renkteki çiçekleri yaprakların ardına saklanır. Bu çiçeği doyurmak istiyorsanız nemli ortamlarda tutmanız gerekir. Çiçek açtığı vakit fazla su vermemeli ve dosdoğru güneş ışınlarına maruz bırakmamalısınız.

Çam ağacı, yapraklı bir bitki olduğu için kışa oldukça dayanıklıdır.

Kış aylarında Bakımı zor olmayan ve sizi yormayacak olan bir öteki bitki ise siklamin çiçeğidir. Bu çiçeğin yapraklarına su değdirmemekte itina göstermeniz gerekir. Yaprakları kalp şeklindedir. Rengarenk çiçekleri doğru evinize çok şık ve estetik bir görünüş de katacaktır.

 

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr