ABONE OL

Kök hücreli tedavisi kanser tedavilerinden, ortopedik tedavilere dek tıbbın çoğu alanda kullanılıyor. Günümüzde ise medikal estetiği de katkılarıyla güçlendirmiş durumda. Kök gözenekli olan tedavisi başlı başına bir tedavi biçimi olup, diğer çare yöntemleri ile karıştırılmamalıdır. Medikal estetik için elde edilen ve kullanılan kök hücreler, ciddi sıhhat problemlerinin tedavisinde kullanılamaz.

Kök hücreli tedavisi, medikal estetik tedavileri arasında yüksek düzeyde sayılabilecek tedavilerden biri tanesidir. Kök hücresel tedavisi medikal estetik alanında deri gençleştirme, buruşukluk açma, yanık veya yara izi tedavi etme, deri lekelerini ve akne izlerini giderme ve yeni saç gelişimini teşvik etmek gibi çoğu alanda kullanılır.

Bu noktada kök hücreli tedavisini kavramlara bozmak gerekiyor. Hastalarım bana başvurduğunda en fazla kullandığım iki bambaşka kök hücreli tedavisi var. Bir tanesi yağ hücresi kullanılarak elde edilen kök gözenekli olan, diğeri ise kulak ardından biyopsi ile elde ettiğimiz hücrenin laboratuvar ortamında çoğaltılması ile ortaya çıkan kök hücredir.

Bir De bu yöntemlere yeni bir sistem daha eklendi. Artık kulak peşinde elde edilen hücreyi laboratuvar ortamında çoğaltırken; bununla beraber sizin kanınızdan üretilen size özel dolgular da yapılabiliyor. Burada unutmamanız gereken nokta kanınızın bir kök hücreli görevi görmediğidir. Kanımızı fibrogel dediğimiz bir sistem ile geliştirip, onu dolgu kıvamına getiriliyor. Bu dolgu, kök hücreli ile birleştirildiğinde, yüzümüzde dolgu ihtiyacı görülen yerlere enjekte edilebiliyor.

Araştırmalar gösteriyor fakat; kök hücre diğer dolguların varlığında çalışsa da, aktive olduğu en iyi alan kendi kanınızdan elde edilen dolguların olduğu bölgelerdir.

Hasta kök gözenekli olan tedavisi yaptırmaya geldiğinde ilk olarak kulak arkasından biyopsi şeklinde bir doku alınır. daha sonra herhangi bir hastalık olup olmadığını saptamak için aldığımız kan örneklerini incelenir.

Kan örneklerinde Kara Sarılık, HIV, böbrek yetmezliği veya kanser parametrelerinin varlığı gözlemlenir. Kan örneklerinde bir sorun yahut, biyopsi ile alınan dokudaki en iyi hücresel ile kök gözenekli olan üretimine başlanır. Bu aşamalar atlandıktan 4-6 hafta sonra ise kök hücresel tedavisine resmen başlanabilir.

Yağ dokusundan elde ettiğimiz kök hücresel tedavilerinde ise hastane ortamına ihtiyaç duyulmuyor. Bundan Böyle klinik ortamda, çok çelimsiz bir insandan bile 50CC yağ alabiliyoruz. Aldığımız yağ hemen özel bir makinenin içinde ayrıştırılıyor. Umma süreci olmayan bu çare yöntemini en fazla süre sıkıntısı yaşayan yurtdışı hastalarımız seçim ediyor.

Her yaştan hastaya kök hücresel tedavisi yapılabilir. İhtiyaçlar istikrarsızlık gösterebilir. Kök hücrenizi bankada saklamaya başladığınız yaş önemli. Örneğin kök hücrenizi 30 yaşında aldırdınız ve bankada beklemeye aldınız. 70 yaşında kök hücreli tedavisine gereklilik duyduğunuzda kullanılacak olan hücreler 30 yaşındaki genç kök hücreleriniz olacak.

Kök gözenekli olan teknolojisinde vücudun daha sonra bir alerjik reaksiyon geliştirme riski sıfırdır. İşlemden sonradan yalnızca iğnenin oluşturduğu kızarıklıklar görülebilir düzeyde olabilir. Onun haricen operasyon sonrası hiçbir sancı veya sancı duyulmaz.

Kaynak: www.milliyet.com.tr