Kolajen eksikliği belirtileri nelerdir? sorusuna cevap arayacağımız bu yazımızda, sizler de kolajen eksikliği yaşanmasında durumunda hangi belirtilerin görüldüğü detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Kolajen, hayvanların et, kemik ve cilt kısımlarında bulunur ve karoser dokusunun güçlenmesine muavin olarak bir arada tutunmasını sağlar. çoğunlukla Herif 1, tip 2 ve herif 3 şeklinde vücudun ürettiği bu proteinin eksikliği halinde birtakım belirtiler görülür. Çünkü kolajen eksikliği vücutta farklı alanlara yönlendirilmiş değişimlerin yaşanmasına niçin olur. Her ne değin doğal yollar ile karşılanması tavsiye edilen bir protein olsa da bir takım durumlarda dışarıdan takviye olarak da kolajen üretimi desteklenebilir.

Kolajen Eksikliği Belirtileri

Kolajen eksikliği vücutta eklem ağrılarının oluşmaya başlamasına neden olur. Bunun yanında kolajen eksikliği yaşanması halinde öteki belirtiler ise aşağıdaki gibi karşımıza çıkar;

- Saçlarda ve tırnaklarda kırılma

- Hareketlerde bir takım kayıplar

- Keza yüz hem de favori çukur görüntüler

- Diş etlerinde kanama

- Cildin yüzeyinde buruşukluk

- Selülit başlangıcı ve oluşumu

- Vücutta kayıtlı bölgelerinde meydana gelen morluklar

- Burun kanaması

- Aşırı halsizlik ve bitkinlik

Vücutta kolajen eksikliğinin yaşanması yukarıda yer alan belirtilerin yanı sıra eklemler, kıkırdak ve tahvil dokusunun negatif etkilenmesine neden olur. Keza deri görünümünü de bu eksiklikten ciddi bir şekilde etkilenir. Buna tarafından kolajen eksikliği nedeniyle cilt yüzeyinde görülen belirtileri de aşağıdaki hazırlamak mümkün olur.

- Cildin nem dengesinde hissedilir derecede biçimsizleşme

- Deri kuruluğu ve ciltte sarkma

- Cildin belirli bölgelerinde meydana gelen kırışıklık

- Ciltte renk ve ton eşitsizliği

- Yanık, kesilmiş ya da yaralanma gibi durumlarda cildin uzun sürede iyileşmesi

- Cildin aralıksız solgun görünmesi

- Kaz ayağı oluşması

Bunlara ilave olarak kolajen eksikliğinin eklemler, kıkırdak ve tahvil dokusu üzerinde meydana getirdiği belirtiler şu şekildedir;

- Adale kütlesinde belirgin ölçüde azalmalar

- Spor kaynaklı yaralanmaların iyileşmesnin daha uzun süre alması

- Kemik yapısının çelimsiz ve zayıf ışık halkası gelmesi

- Kıkırdak dokularda yıpranmalar

- Hareket sırasında eklemlerde oluşan ağrılar

genelde bakıldığında kolajen eksikliğinde saç ve tırnaklar ciddi oranda negatif etkilenir. Saçların uzama süresi artar ve bunun yanında saç dökülmeleri gibi istenmedik durumlar meydana kazanç. Öteki yandan tırnaklar soyulmaya başlar ve çok kolay bir şekilde kırılır. Bu cins durumlar ile karşısında karşıya kalmamak için vücudun kolajen desteğinin sağlanması gerekir. Eğer doğal yollardan alınamıyorsa, mutlaka dışardan yardım edici gıdalar ile kolajen üretimine yardım olması oldukça önemli bir konumda yer alır.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/kolajen-eksikligi-belirtileri-nelerdir.html