ABONE OL

Koronavirüs sonrasında diş kliniklerinde yaşanan değişimler hakkında bilgi veren Diş Doktoru Istek Yalnız Zogun, "Acele tedaviler daima yapılıyordu. Fakat bu süreçte çalışma şekillerimiz değişti. Normalde de bulaşıcı hastalıklara aleyhinde bütün önlemlerimizi alıyorduk. Hemen buna yeni önlemler eklendi.

Tüm hastalardan HES kodu istiyoruz, girerken alev ölçüyoruz. Hem hasta ayrıca de biz koruyucu tulum giyiyoruz. Kesin aralıklarla kendimiz için deneme yaptırıyoruz.

Odalar ise her hastadan daha sonra dezenfekte ediliyor. Ayrıca ultraviyole ışınlarla cihazlarımız devamlı temizleniyor. Dışarından hatta evden daha steril bir etraf sunuyoruz" dedi.

Hem bu önlemlerin süresi hem de kliniğe minimum sayıda hastanın çağrılması nedeniyle jurnal hasta sayısını düşürdüklerini gösteren Zogun, "Tüm bu nedenlerle olağan zamanlarda baktığımız hasta sayısını yüzde 50 oranında düşürdük.

öte taraftan evvelden birkaç aya yayılan işlemleri bundan böyle benzer gün içerisinde yapmaya çalışıyoruz. Böylelikle hem hastalar hem de bizim için minimum temas olmuş oluyor.

Bugün bir dolguyu yapalım yarın diğerine devam ederiz diye bir şey artık yok. Tek bir seansta ansızın fazla operasyon yapıyoruz” diye konuştu.

Estetik operasyonlar arttı

Estetik operasyonlar arttı

Istek Yalnız Zogun, diş kliniklerindeki yoğunluğun bir diğer nedenini ise evde oldukları ve meslek yüklerinin azaldığı bu dönemde diş problemlerini aradan çıkarmak isteyenler olarak açıkladı.

Zogun, “Bu süreçte çoğu insan evlerinden çalışmaya başladı. bu nedenle de diş sorunlarını ve estetik operasyonlarını aradan içeri almamak istiyorlar.

Bu dönemde çok pozitif implant, tebessüm tasarımı gibi estetik işlemler de yapıyoruz. Şüphesiz bir öteki niçin de maske takmak zorunda kaldıkları için yapım sürecini gizleme kolaylığı" dedi.

Kaynak: www.milliyet.com.tr