Sporun şiddeti yükseldikçe vücutta daha fazla atık madde birikirABONE OL

Sporun şiddeti yükseldikçe vücutta daha fazla atık madde birikir

Yapılan hafif egzersizler bağışıklık sistemimizi güçlendirirken şiddeti yüksek egzersizler ise bağışıklığımıza bilinenin tersine hasar verebilir.

Yapılan sporun şiddeti yükseldikçe kaslarda biriken birtakım atık maddelerin oranı da paralel olarak artmaya başlar.

Vücudumuzda biriken bu atık maddeler de doğal olarak bağışıklık sistemimizin çökmesine sebep oluyor.

Akciğerlere ne kadar çok oksijen sokulursa o kadar iyi

Akciğerlere ne kadar çok oksijen sokulursa öyle iyi

Haftada 3 ila 5 gün aralarında yürüyüş, 2 veya 3 gün dayanıklılık çalışması yapın. Uygulanan egzersizle beraber fazla fazla oksijeni vücuda sokmuş olacağız.

Koronavirüs azami akciğerlerimizi imha ediyor. Akciğerlere ne değin fazla oksijen sokulursa bağışıklık sistemi de pek güçlendirmiş olur.

Doğru nefes alıp verme neden önemli

Doğru nefes alıp verme niçin önemli?

Göğüsten nefes alıp verirsek içeri çok az oksijen sokmuş oluruz. Derin nefes verme işlemini yapmadığımızda da karbondioksiti dışarı atamayız.

Içten nefes için önce karnımızı 4 saniyede hava ile doldurmamız ve o havayı göğse doğru iterek boğazda hissedip aldığımız nefesi 2 saniye tutarak tüm hücrelere oksijen dağılımını sağlamamız gerekir.

Her sabahleyin uyandığınızda camlarınızı açın, 10 kez diyafram nefesi alıp verin. Böylece akciğer kapasitenizi geliştirmiş olursunuz. Bağışıklık sistemini de bu şekilde güçlendirerek koronavirüse karşı direncinizi artırmış olursunuz.

Vücudumuz 22.00 ila 03.00 arasında uykuda bakım ve onarım yapıyor

Vücudumuz 22.00 ila 03.00 aralarında uykuda bakım ve yenileme yapıyor

Vücudumuzun bütün bakım ve onarımı saat 22.00 ila 03.00 arasındaki uykuda yapılır. Gece geç saatlere kadar internet başında kalırsanız bağışıklık sisteminiz çöker.

22.00-24.00 arası yatağa girip 05.00-07.00’da kalkacağız. Kalıtımsal şifremiz buna tarafından ayarlanmıştır.

Ayrıca sigara antikor oluşumunu yavaşlatır. Sigara bırakılmazsa koronavirüse yakalanma riski arttığı gibi ölüm oranlarında da artışa neden olur.

Kaynak: www.milliyet.com.tr