Koroner yoğun bakım özet olarak aynı zamanda (KYBB) biçiminde ifade edilmektedir. Hastanede ivedi durumlar için yer alan ve yürek soruna aleyhinde kullanılan önemli bir bölümdür. Pek çok kişi ise bu birim hakkında veri almaya çalışmaktadır.

 Koroner Yoğun Bakım Nedir?

 Başlıca bir anda ortaya çıkan ve eğer herhangi bir müdahale gerçekleşmezse hastanın yaşamını kaybedeceği, kritik kalp hastalıklarının incelendiği bölüme koroner yoğun bakım denmektedir. Bu bölümde yürek hastalarının durumu bilirkişi hekim kontrolü aşağı yakından incelenir. Daha açıkçası yapılan takip ile beraber hastanın sağlık seyrinin takibi gerçekleşmektedir.

 Koroner Yoğun Bakım Ünitesi Hangi Hastalıklara Bakar?

 Yürek ve damar hastalıkları için önemli bir birim olarak koroner yoğun bakım ünitesi öne çıkıyor. Ivedi müdahale gerektiren hastalar için öbür hastalıklar konusunda epeyce kayda değer bir potansiyel teşkil ediyor.

 - Kalp krizi

 - Yürek blokları

 - Hayatı korkutma edici yürek ritim bozuklukları

 - Önemli yürek kapak hastalıkları

 Bu ve benzeri rahatsızlıklar için acele müdahale adına koroner yoğun bakım ünitesi durmadan aktiftir. Yani bilirkişi doktorlar ve hemşireler ile afiyet uzmanları eşliğinde 7/24 yardım sağlar. Hastaların çare ve takibi için ahenkli olarak yoklama gerçekleştirilir. O yüzden tüm ayrı hastaneler için özellikle acil bölümünden antre yapan öyle fazla birey namına sağlık durumu konusunda çok önemli bir bölümdür.

 Koroner Yoğun Bakım Ünitesine Vakit Kullanılır?

 En fazla merak edilen konular içerisinde koroner yoğun bakım ünitesinin ne vakit kullanılacak olmasıdır. Yürek ve damar hastalıkları konusunda ivedi bir durum laf konusu olduğu vakit, koroner yoğun bakım ünitesi devreye girer. Hastanın sağlığı ve yaşamı korkutma eden unsurlar konusunda, hayat kurtarıcı bir birim olarak öne çıkar. 7/24 devamlı olarak açık olan koroner yoğun bakım ünitesi, yürek üzerinden ivedi yaşanan tüm durumlar için her daim destek verir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/koroner-yogun-bakim-nedir-koroner-yogun-bakim-unitesi-hangi-hastaliklara-bakar-6470065