Duygu Bay - PembeNar Özel Röportajı

Özellikle içinde bulunduğumuz huzursuz süreçte ise kristal terapiye daha fazla ihtiyacımız olduğu görünüyor. Peki kristal terapi nasıl yapılıyor, faydaları nelerdir? Kristal taşların özellikleri nelerdir, hangi kristal taşları nasıl kullanmalıyız? Bioeneji ve kristal terapiye dair merak edilenleri Holistik Şifa Terapisti Banu Roze Gül ile konuştuk.

Kristal terapinin faydaları ve kristal taşları doğru kullanmanın püf noktaları

Kristal terapi nedir, nasıl yapılır?

Kristal terapi, bedenin enerji alanı, enerji merkezleri ve enerji yolları ile koordineli olarak taşlar (kristaller ve değerli taşlar) üstüne atama sanatıdır. Vücudun enerji alanının bu yönleri bununla birlikte aura, çakralar ve meridyenler olarak da bilinir. Kristallerin vücuda doğru yerleştirilmesi hissi ve zihinsel uyumu teşvik edecektir. Bu durumda ceset, doğal olarak iyileşmek için mükemmel koşulları yaşar.

Kristal terapi uygulamasında, danışanlar giyinik bir şekilde dar bir pozisyonda uzanırlar. Çakra dengesi tespiti yapılır ve akabinde aura temizliği işlemi yapılır. Çakra bölgeleri dediğimiz de, yığın çakra (başın üstü), üçüncü göz çakrası, boğaz, yürek, mide (solar pleksus), göbek (sakral) ve kök çakradan bahsediyoruz. Bu bölgelere örneğin, üçüncü göz için danışanın alnına, boğazına ve kalbine olacak şekilde kristal taşlar hizalanır. Bu hizalama danışanın derin meditasyona geçmesi için refah sağlar. (Bir kristal terapisi seansı sırasında, neye ihtiyacınız olduğuna emrindeki olarak ellerinize kristaller de yerleştirebilir.) Çoğu yönden kristal terapi seansı, reikiye benzer. Yattıktan sonra, derin nefes alarak rehberli bir meditasyona yönlendirilir ve ayrıca 'okumak' ve 'tekrar yönlendirmek' için ellerimizi danışanın bedeninin çeşitli noktaları üzerine veya üstüne yerleştirirken, danışandan parlak bir ışık görselleştirmesi yapmasını isteyebiliriz.

Kristal terapinin faydaları nelerdir?

Kristal terapi sırasında herkes bambaşka bir şey yaşar. Vücutta sıcak veya soğuk hareket olabilir. Bunun nedeni, kişilerin çakranın bölgelerine kristallerin yerleştirilmesi ve çakradaki girdabın enerjisi aracılığıyla kendilerini yeniden hizalayan çakralardan kaynaklandığına inanılır. Bir Takım insanlar, kristal bir iyileşme seansı esnasında ve sonrasında büyüyen bir sakinlik ya da duygusal netlik duygusal yaşadıklarını bildirirler. Diğerleri hiçbir etki hissetmez. Kristal terapi, herhangi bir ilacın ya da tedavinin yerine kesinlikle nasihat edilmese de, meditasyona benzer şekilde rahatlamaya muavin olabilir.

Kristal terapinin faydaları ve kristal taşları doğru kullanmanın püf noktaları

Her kristal taş bu yöntemde kullanılıyor mu?

Taşların özelliklerine tarafından kullanabiliyoruz.

En Meşhur 10 Kristal Taş ve Özellikleri

Amestist

Uykusuzluk sorunu olanlara, kronik olarak kâbus gören kişilere asistan bir taştır. Bağışık sistemine dolaylı yollardan kuvvet verir ve kanın temizlenmesini sağlar. Bunalım hastalarına veya depresyona meyilli olan kişilerde kullanılması önerilir.

Ametist Kristali özellikle şu burçlara sahip halk için fantastik olabilir: Balık, Başak, Kova ve Oğlak.

Rose Kuvars

Rose Quartz keza kalbinizi hayal kırıklığından ve acıdan iyileştirmeye asistan olabilir. Gül Kuvars Kristali, bilhassa şu burçlara sahip kişiler için olağanüstü olabilir: Terazi ve Boğa Demir Pirit Karşılaşabileceğiniz herhangi bir negatif enerjiyi ya da herhangi bir fiziksel tehlikeyi caydırmak için kullanılabilir. Bu bununla beraber aklınızı ve hafızanızı daha da artı harekete geçirmenize muavin olabilir.  Demir Pirit Kristali bilhassa şu burçlara sahip millet için şahane olabilir: Aslan Kaplan Gözü Bu kristal zenginliği korumak ve büyütmek için kullanılabilir. Kaplan Gözünün bununla beraber kavrayış ve farkındalık yaratmaya tezgâhtar olduğu biliniyor, ayrıca stresli hissettiğinizde sizi sakinleştirmek için uygulamak için olağanüstü bir taş olabilir. Kaplan Gözü Kristali, bilhassa aşağıdaki burçlara sahip kişiler için şahane olabilir: Oğlak Hematit Bu özel kristal çoğunlukla sizi yaşamınızda topraklamak ve dengelemek için kullanılır. Stres altındaysanız ve ağırbaşlı ve merkezlenmiş hissetmeniz gerekiyorsa sahip elde etmek için mükemmel bir taş olabilir. Bu kristal ayrıca gerginlik ya da anksiyeteden kaynaklanan olumsuz duyguları gidermeye asistan olabilir. Olijist Kristali özellikle şu burçlara sahip kişiler için şahane olabilir: Koç ve KovaÇiğ Zümrüt 

Çiğ zümrüt, sevgiye tezgâhtar olabilecek başka bir taş. Bu kristale genelde "başarılı aşk" için taş denir. Bu kristal odaklanmayı, açık olumsuzluğu azaltıp, sadakati ve duyarlılığı özendirme edebilir.

Ham Zümrüt Kristali, bilhassa şu burçlara sahip millet için harika olabilir: Boğa, İkizler ve Koç

Kristal terapinin faydaları ve kristal taşları doğru kullanmanın püf noktaları

Sitrin

Sitrin kristali, açığa çıkardığı sıcak, iyimser enerjisinden nedeniyle çoğunlukla kullanılır ve hem temizlenmek veya sorumluluk edilmek zorunda kalmama gibi ek bir faydaya sahiptir. Bu kristal hem yolunuza meydana çıkan olumsuz enerjiyi savuşturmanıza da yardımcı olur.

Sitrin Kristali bilhassa şu burçlara sahip ahali için şahane olabilir: İkizler, Koç, Terazi ve Aslan.

Kuvars Kuvars kristali, saf ve kuvvetli bir enerji kaynağına sahip bir taştır. Bu Kristal sizi daha bilinçli hissettirebilir, bununla birlikte beyninizi canlandırabilir ve kendinizi daha aktif / uyanık hissetmenizi sağlayabilir. Keza zihinsel hem de bedenen yorgun hissediyorsanız, bu kristal göstermek için şahane bir taş olabilir. Kuvars kristali özellikle bütün burçlar için olağanüstü olabilir. Çöl Gülü Bu kristal, geçmiş ve gelecek yaşamlara erişim için kullanıldığı söylendiği için ara sıra meditasyon sırasında kullanılır. Kristalin sahibine zihinsel netlik, içgörü ve farkındalık getirebilir. Çöl Gülü Kristali, özellikle şu burçlara sahip halk müziği için olağanüstü olabilir: Boğa

Kişilere yerinde kristalleri neye kadar belirliyorsunuz?

Kristaller doğaldır, ihtişamlıdır ve keza göze hem de ruha hitap eder. Dünyanın derinliklerindeki minerallerden yaratılırlar. Her kristalin, oluştuğu minerallerden türetilen özgün bir iyileştirici özelliği vardır. Kristallerin hareketi ince olarak tanımlanabilir; yine de kristaller, farklı seviyelerde şifa enerjisini büyütme, odaklanma, yönlendirme, soğurma, yayılma ve iletme yeteneğine sahiptir.

Kristallerin Şekillerine Kadar Kullanımları

Kristal Küre Formu

Küresel kristallerin enerjiyi her yöne transfer ettiğine inanılıyor. bu nedenle, enerjiyi her yöne iletmek için enerji araçları olarak kullanılırlar. Kırmızı, sarı ve turuncu renkli kristallerin enerji ürettiği söyleniyor. Küreler hem masaj aracı olarak da kullanılır. Yorgun ve ağrılı kaslara etki ettikleri ve onları gevşettikleri kanıtlanmıştır. Halının üstüne bir küre koyarak bacağınıza masaj yapın ve ayaklarınızı küre üstünde yuvarlayın. Ayaktaki baskı noktaları küre kadar hafifçe masaj yapılır ve sızı ve acıyı iyileştirir ve temizler.

Kristalin Döşenmesi

Kristal taş döşemesi olarak da aşina bu kullanım, şifa için kristallerin en kayda değer dilekçe alanlarından biridir. Bu, bir insan vücudundaki negatif enerjiyi ve engelleri temizlemek için bir kristalin kullanıldığı tarihi fazla eskilere dayanan bir uygulamadır. Taş döşeme, veto etme enerjisini ortadan kaldırmak için kullanılan şahısların üzerine veya etrafına kristal yerleştirmeyi içerir.

Kristal Izgara

Ruhsal olarak ızgara, taşların "Hayat Çiçeği" adı bahşedilen tanrısal çiçeğe aynı bir modelde düzenlendiği bir modeldir. daha sonra taşların çevrede bir enerji alanı yayması için beyaz ışıkla bağlanarak etkinleştirildiği söylenir. Enerji değişimine duyarlı olanlar, şebekenin kurulduğu her tarafta odada bir frekans değişikliği hissedebilecekler. Kaymanın yoğunluğu kullanılan taşlara bağlıdır. Vardiya, kibar ya da oldukça aşındırıcı olabilir. Kristal ızgaraları kristal terapistinin kurması ve taşları kodlaması taşların çalışması için büyükçe ağırlık taşır.

Kristal terapinin faydaları ve kristal taşları doğru kullanmanın püf noktaları

Takı veya dekorasyon amaçlı kullandığımız kristallerin temizliği nasıl ve hangi aralıklarla yapılmalı?

Kristallerin her bireyi benzersiz bir şekilde etkilediği bilinmektedir. Başkalarının kristallerini kullanmaktan kaçının ve kimsenin sizinkine dokunmasına müsade vermeyin. Depolanan enerjiden kurtulmak için her kullanımdan önce iyice temizlemek ve kristalleri üstüne atmak iyi bir uygulamadır.

Kristalleri temizlemek için ara sıra tuz suda 1 gece bekletmek, ay ışığında bekletmek veya toprağa gömerek topraklamak iyi yöntemlerdendir. Fakat suda eriyebilen kristallerin suda bekletilmesi yerinde olmayabilir. Hangi kristalin uygun temizleme yöntemi için bilirkişi bir kristal terapistine başvurulması önerilir.

Bioenerji ve kristaller arasında nasıl bir ortak özellik var?

Önce bioenerji nedir? Ilk Önce kısaca ona görmek gerekebilir.

Bioenerji terapisi nedir?

Bioenerji terapisi, maddesel, duygusal ve zihinsel engellerin ve hastalıkların tedavisi için bütünsel bir enerji terapi tekniğidir. Daha modern bir enerji terapi yöntemidir ve vücudun kendi manyetik alanı üzerinde çalışır.

Diğer çoğu terapide olduğu gibi, bioenerji terapisi herhangi iki terapistten çok bambaşka bir şekilde alınabilir. Çünkü işin birçok 'sezgisel olarak' yapılır, çoğu terapistin kendi yöntemleri vardır lakin genel olarak terapist aurik alan ve orada bulduğu enerjiyi basitçe fırçalar ya da her yerde düzenler. Yeniden çoğu terapistte olduğu gibi bir takım millet bu konuda son derece ve doğal olarak iyidirler ve kişisel enerji alanında uzun yıllar çalışmış biri olarak birçok insan için ve çoğu sorun için önemli bir ayrım yaratacağımdan eminim.

Bioenerji ve kristaller aralarında iki taraflı özellikler nelerdir?

hemen bu usul hakkında okunacak fazla artı şey olmasına karşın enerji bloklarını arındırmak için bu fazla basit ve güzel akıcı yöntemi kristal terapi ile birleştirme çok daha yardımsever olabilir. Ortak yönleri açısından da oldukça varlıklı terapi yöntemleri olan kristal ve bioenerji terapileri beraber uygulandığında sonuçlar daha çabuk alınır.

Her iki terapide de aurik beden ve kadim bilgelikten yararlanılır. Bioenerji terapisinde terapistin duru görüşünün yüksek olması terapinin daha başarılı geçmesine ve danişanın başvurduğu konu ile ilgili blokajların daha çabuk çözülmesine yardımcı olur.

 Kristal terapide de, kristal taşların taşıdığı kadim bilgiyi aktive edince, terapistin duru görüşü ve akıllılık ile beraber, danışan daha terapi esnasında bile hissedilir şekilde, büyük ferahlama ve iç huzura kavuşur. Veri, kişilerin DNA’sına kadar akar ve kişiler bunu hissedebilir.

Kristal terapinin faydaları ve kristal taşları doğru kullanmanın püf noktaları

Kristallerden tam anlamıyla davranmak için evimizde nasıl kullanmalıyız?

Kristalleri dinamik olarak temizledikten sonradan evlerde, bilhassa enerjinin yoğun şekilde kullanıldığı oturma odası, alıştırma odası ve yatak odasında kullanılabilir. Kristallerin çeşitlerine ve başvuru formu amacına tarafından, küre kristal, kristal döşemesi, kristal ızgara ve kristalli içme suyu seklinde jurnal hayatta da kolayca kullanılabilir. Kristaller, evin içinde odaların bilhassa köşelerine yerleştirildiğinde olumsuz enerjiyi kırdığı bilinir. Evin farklı alanlara yönlendirilmiş odalarına kristal ızgara kurulduğunda ise olumsuz olan yoğun enerji kırılır ve gözden düşmüş bu enerjiler rahatça dönüştürülebilir.

Küre şeklinde ya da kristal parça taşlar burçlara kadar seçildiğinde kişiye daha pozitif enerji verebilir ve bilhassa şahısların soru sorup cevap elde etmek istediklerinde rahatça kullanacakları bireysel bir araç olarak kullanılabilir.

Kristalli su hazırlamak ve içmek de kişilere bilgelik ve enerji aktarır. Fakat hangi kristalin, kristalli su hazırlama için kullanılması oldukça derin ve bireysel ihtiyaca yönelik bir konudur. Bu yüzden kristalli su hazırlanması için kristal terapistine başvurulmasını öneririm. Çünkü bir takım kristal taslar bilinmeden kullanıldığında, yarardan fazla zarar getirebilir.

Kristal terapi ne çoğunlukla yaptırılmalı?

Kristal terapi holistik terapi yöntemleri aralarında olduğu için herhangi bir tedavi sıklığından dile getirmek muhtemel olmayabilir. Ancak nedenine alt olarak kristal terapiyi haftada 1 kere olmak şahısların dinamik bedenini besler. Kişiler kendi bireysel kristalleri ile jurnal olarak çalışabilirler bu onlarla daha fazla bono kurmalarına ve daha tez yanıt almalarına sebebiyet verir oysa bu bir şeydir. Ama kristallerin bu durumda çoğu kez temizlenmesi gerekebilir. Kristal terapinin herhangi bir zararı ve yan etkisi olmadığından paragrafın başında da bahsetmiştik, dolayısıyla artı terapi olmak gibi bir etki söz konusu değildir.

Kristal terapinin faydaları ve kristal taşları doğru kullanmanın püf noktaları

Holistik Şifa Terapisti Banu Roze Gül

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/kristal-terapinin-faydalari-ve-kristal-taslari-dogru-kullanmanin-puf-noktalari-6437042