Minik dilin şişmesi, genel olarak bir irin olduğunu göstermektedir.

 Küçük Dil Şişmesi Niçin Olur?

 Minik dil, dilin hemencecik arasında alan yumuşak ve etli bir dokudur. Ufak dil besinlerin, gizli bir şekilde mideye gitmesine muavin olan organlardan biridir. Bazı durumlarda enfeksiyon ve güya rahatsızlarda ufak dil şişmektedir. Kişiler bu durumu yutkunma esnasında yaşadıkları sızı ile kuytu bir şekilde hissetmektedir. Ayrıca ufak dil şişmesi kişilerin boğazında herhangi bir ceset varmış gibi de hissettirebilir.

 Çoğunlukla aşırı bir şekilde bu koşul uzun sürmez. Ama uzun sürmesi durumunda mutlaka şahısların bir hekim kadar gösterme alması gerekmektedir. Minik dil şişmesi birçok ayrı sebepten şişebilir. genellikle tahriş nedeni ile şişmektedir. Ama ödemin artması durumunda kişileri beslenme, nefes alma ve yarı esas ihtiyaçlardan yoksun bırakabilir. 

 Minik Dil Şişmesi Belirtileri Nelerdir?

 Küçük dil şişmesi, ağzın açılması ile birlikte kolay bir şekilde görülebilir. Bilhassa bir hekim ödem mi veya oluşan şart irin mı sıcacık bir şekilde ayırabilir. çoğunlukla küçük dil şişmesi, boğaz ağrısı ile benzer belirtileri taşımaktadır. Ufak dil şişme belirtileri ise şu şekildedir.

Boğaz içerisinde sızı.Boğaz bölgesinde fazla yanma.Boğazda ve ufak dil etrafında çokça kaşıntı hissetmek.Boğaz gözle görülebilecek değin büyük bir kuruluk.Boğaz kızarma ve kir oluşumu.Yutkunma işleminin yapılmaması, yutma güçlüğü.Nefes darlığı, nefes almakta zorlanmak.

Bu gibi durumlar oldukça basittir. aynı zamanda çoğunlukla bu tarz durumlar çare edilmez. Kişiler bir vakit ılık değişken tüketimi yaparak ödemi yumuşak bir ışık halkası getirebilirler. Hem bir kaç gün katı yiyecek yemeden, zedelenen alanı düzeltebilirler. Fakat bu sırada kişiler karın ağrısı, ateş veya aşırı bir şişlik hissetmeleri durumunda mutlaka bir doktor kadar destek almalıdır.

 Minik Dil Şişmesine Ne İyi Kazanç?

 Minik dil şişmesine çoğunlukla değişken beslenmek ve yumuşak gıdalar tüketmek son derece iyi gelmektedir. Kişiler ağız ve diş bakımına itina göstererek, doğru beslenerek basit bir şekilde bu süreci atlatabilirler. Oysa ciddi olması durumunda hekim göre önerilen antibiyotik, sprey veya antiviral gibi ilaçları kullanmaları gerekmektedir. Mutlaka doktor tarafından önerilen ilaçları bu vakit içerisinde kullanınız.



Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/kucuk-dil-sismesi-neden-olur-belirtileri-nelerdir-kucuk-dil-sismesine-ne-iyi-gelir-6435172