Küçük kan basıncı, tansiyon hastalıklarının bir türüdür. Tıp teriminde hipotansiyon olarak bilinmektedir. Hipertansiyon hastalığının tam tersi olarak bilinmektedir.

 Minik Kan Basıncı Nedir?

 Ufak kan basıncı hipotansiyon hastalığıdır. kan basıncı değerinin 90 milimetre ve 60 milimetre arasında yer almasına denilen bir kan basıncı hastalığıdır. Düşük tansiyon hastalığı öteki hastalık olan hipertansiyon hastalığına tarafından daha eksik tehlikelidir. Düşük kan basıncı hastalığı ilerlediği durumlarda anormal olarak kabul edilmektedir.

 Ufak kan basıncı bazı semptomlar söz konusu olduğu durumlarda anormal olarak kabul edilmektedir. Düşük kan basıncı yani ufak tansiyonun çoğu nedeni bulunmaktadır.

Minik Kan Basıncı Yüksekliği Neden Olur?

 1) Kullanılan İlaçların Alt Etkisi

 Bazı ilaçlar ast tesir olarak minik tansiyona niçin olmaktadır. Minik tansiyon şikayetleri yaşamamak için kullanılan ilaçların ast etkisine iyi bakılması gerekmektedir. Her ilaç emrindeki etkisi olarak minik tansiyona neden olacak diye bir koşul laf konusu değildir. Bu durum bir takım ilaçlar için geçerlidir.

 2) Gerginlik

 Aşırı bir şekilde stresli hayat yaşamak da küçük tansiyona neden olabilir. Özellikle iş stresi ve okul stresi ufak tansiyona sebep olmaktadır. Bundan nedeniyle stresten uzak bir yaşam tarzının benimsenmesi elzemdir.

 3) Gebelik

 Gebelik durumlarında dolaşım sistemi kayda değer ölçüde yavaşlar. Hamile kişilerde kabızlık ve şişlik meydana gelmektedir. Bu şart kan basıncını da etki etmektedir. Kan basıncını düşürür ve düşük tansiyona neden olabilmektedir.

 4) Yürek Rahatsızlıkları

 Bir Takım yürek rahatsızlıkları da tekrar benzer şekilde düşük tansiyona niçin olmaktadır. Yürek hızının düşük olması ve kalp krizi gibi etmenleri de doğurmaktadır. Basınç oluşturma konusunda beceriksiz olan cisim ufak tansiyona sebep olmaktadır.

 5) Vitamin Eksikliği

 Vücut sistemlerinin doğru bir şekilde çalışması için zorunlu vitaminlerin alınması gerekmektedir. Vitamin eksikliği ve mineral eksikliği de yeniden ufak tansiyon sebepleri arasında yer almaktadır.

 Minik Kan Basıncı Kaç Olursa Tehlikelidir?

 Küçük kan basıncı belirli bir değerin altına düşerse risk teşkil eder. Özellikle düşük tansiyon 60mm'nin altına düşmemesi gerekmektedir. 600 mm Hg'nin altına düştüğü durumlarda düşük kan basıncı güvenli olmayan olarak kabul edilmesi gerekir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/kucuk-tansiyon-nedir-kucuk-tansiyon-yuksekligi-neden-olur-kac-olursa-tehlikelidir-6440891