Kulaklarda leke birikmesi ya da duş ardından kulağa su kaçması kulak ağrılarının sebebi olabilmektedir. Fakat ara sıra iç kulak ile orta kulak hasarları da bu duruma sebebiyet verebilmektedir.

 Kulak Ağrısı Niçin Olabilir?

 Kulak ağrısının aşina pek fazla sebebi bulunmaktadır. Bu sebeplerin başında temizlik önerilerine dikkat edilmemesi gelmektedir. Bilhassa minik yaşlarda kulak hasarları veya kulak ağrıları başlayabilir. Küçüklükten beri alışkın bir şart olduğu için bireylerin bunun farkına varmama durumu mümkün olabilmektedir.

 Lakin ilerleyen yaşlarda da bireylerde pat diye bire ortaya çıktığı görülmektedir. Bundan dolay öyle çok birey kulak ağrısına ne iyi kazanç sorusunu sormaktadır. Ilk Kez bu bireyler alternatif yollara başvurmadan önce yapması gereken doktor ile iletişime gelmektir. Doktor ile yapılan ufak bir hasta hikâyesinin ardından bir işitme testi yapılır.

 Bu işitme testi daha fazla elle tutulur objektif sonuçlar verir. Ve bu şart doğru bireyde oysa işitme kaybı var mı var ise ne seviyede olduğu hakkında data sahibi olunur. Kulak ağrılarının çok büyük kısmı duş alınmasının peşinde kulak içinin nemli kalmasıdır. bu nedenle en küçük bir soğukluk ile bireyin kulak içinde irin başlar.

 Devamında bireyde görülen en büyük sorunlardan biriside kulak içini temizleme esnasında kulak çöpü kullanmaktır. Son zamanlarda yapılan araştırmalar göre binlerce birey kulak içini temizlerken kulak zarına değin zararlar verebilmektedir. Kuşak aslında kendini dış ortamın leke ve pisliklerinden gözetmek için kulak kiri denilen sıvıyı salgılar. Eğer kulak arıtma işleminde abartılı durumlar gözlenir ise bir vakit sonradan kulak yolu savunmasız olur.

 Özellikle kulak sıvısının asittik olması nedeni ile birçok hayvan ve haşerenin girmesi engellenir. Kulak ağrılarının bir kısmı ise kulakta leke birikmesi olabilmektedir. Yani bireylerin sağlıklı bir kulak yapısına sahip olması için bu işin bütün ortasını tutturması son derece önemlidir.

 Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir?

 Kulak ağrısına iyi gelen bitkilerin başında sarımsak ve susam yağı bulunmaktadır. Gerçekte bu ur son derece koruyucu oldukları için kulak yolunu her türlü haşereye karşısında korumaktadırlar. İlk olarak bu operasyon yapılırken iki diş sarımsağın soyulması gerekir. Devamında bu soyulan sarımsak ile susam yağının karıştırılması gerekir.

 daha sonra ocak üstünde bir zaman kaynatılması gerekir. Devamında ağrıyan kulağa sadece iki ya da üç damla olacak şekilde damlatılmalıdır. Unutulmamalıdır ama bu operasyon esnasında aşırılıklara kaçılması son derece tehlikeli olmaktadır.

 Soğan öteki kulak ağrıları için kullanılan bir bitki türüdür. Bu madde çoğunlukla çoğu bakterinin üremesini de engellemektedir. Bu sayede kulak yolunda meydana gelen bakteri üremesi durumunu ortadan kaldıracaktır.

 Bilhassa soğanın suyundan nedeniyle soyma sırasında bir arz soğan suyu havaya karışabilir. Bu da göz yaşarmalarına sebebiyet verir. böylece bireylerin ilk olarak bulunulan odayı havalandırmalarında fayda vardır. Devamında tekrardan bir miktar kaynatılıp yalnızca 2 damla kulağa damlatılmalıdır.

 Zencefil tosu öteki birçok faydasının yanı sıra bundan başka kulak için faydaları bulunmaktadır. Bilhassa mide ağrılarına iyi geldiği aşina zencefil tozunun kulak için faydası da vardır. Öncelikle yapılması gereken işlem son derece basittir. Sadece bir akarsu kaşığı zencefil tozunu bir arz suya konması gerekir. Devamında kulağa bir arz damlatılarak işlem tamamlanır.

 Millet arasında en çok biline ve yöntemlerden biriside zeytinyağı kullanımdır. Yumuşatıcı ve asit seviyesini ayarlayıcı etkisinden nedeniyle kulak ağrılarında kullanılır. Özellikle kulak deliğine birkaç damla damlatılması ile birlikte sancı ve zonklama gibi rahatsızlıkları ortadan kaldırır.

 Kulak Ağrısı Nasıl Geçer?

 Kulak ağrısının bilinen birkaç tedavi yöntemi vardır. Bu yöntemler yukarda sıralanmıştır. Eğer bunları birebir ve doğru miktarlarda kullanıldığı halde ağrılar geçmiyor ise yapılması gereken bir doktora başvurmaktır. Bu sayede bireyler daha tehlikeli durumlara yol açan rahatsızlıkları ortadan kaldırabilir. Doktora başvurduktan daha sonra kula ağrısının geçmesi için bol bol su içilmelidir.

 Çünkü su vücudun genel dengesinin korunması için son derece önemli bir sıvıdır. Kulak ağrılarının sebeplerinden birisi olan sinüzit çoğunlukla cerrahi destek alınmadan geçmemektedir. Bunun için bireylerin alternatif tıp uygulamadan öne doktora başvurmasında avantaj vardır.

 Dış kulak yolu enfeksiyonu nedeni ile kulak ağrıları meydana geldiği çoğu bilirkişi tarafından saptanmıştır. Bilhassa çocuklarda temizleme ve bakımın aksamadı nedeni ile birlikte dış kulak yolu enfeksiyonu sayısı artar. Dış kulak yolu enfeksiyonunun önüne geçmek için yapılması gereken birkaç esas önlem vardır.

 Ilk Olarak çelimsiz ve ince olan dış kulak yoluna tanıdık olmayan ad sokulmamalıdır. Devamında bireylerin dış kulak yollarını tozlu ya da nemli ortamlarda pamuk ile hafifçe kapamalıdır. Soğuk havalarda kulak yollarının sıcak tutulması için kulaklık takılabilir. Dış kulak yolunda meydana gelen sıkıntıdan dolayı oluşan ağrıların önlenmesi için yüksek sesle müzik dinlenilmemelidir.

 Çocuklarda Kulak Ağrısı İçin Neler Yapılabilir?

 Çocuklarda sık sık görülen rahatsızlıklardan biri de kulak ağrılarıdır. Lakin bireyler çocuklarına çoğu kez yapılan doğal ve konut kaynakları ile yapılan işlemler yapmamalıdır. Çünkü çocukların vücut yapıları yetişkinler ile benzer düzeyde çalışmayabilir. Bilhassa 0 3 yaşa arası çocuk gurubunun kulak yolu daha hala kıkırdaktandır.

 bu nedenle hatalı işlemeler ile birlikte çocuğunuzda kalıcı işitme kaybına neden olabilir. Hekim ile iletişime geçmeden önce ayrıntılı bir işitme taramasının bulunmasında menfaat vardır. Fakat ağrılar fazla şiddetli ise anında bir afiyet kuruluşuna gitmelisiniz.

Kaynak: www.milliyet.com.tr