1.Kırmızı dolma biberABONE OL

1.Kırmızı dolma biber

C vitamini açısından varlıklı olan kırmızı dolma biber de ciltteki kan akışını düzenleyen karoteonid mevcuttur. C vitamini cilt sağlığı açısından önemlidir. Bu vitamin yaşlanmaya karşısında savaş açar ve kırışıklıkların oluşmasını azaltır.

2.Ceviz

2.Ceviz

Çinko, deri sağlığı ve bilhassa akne problemi olanlar için manâlı bir mineraldir. Akne, birçok vakit çinko eksikliğinin göstergesidir. Çünkü cildin yağ üretimini ve akne üreten hormonları teftiş eder. Aknelerden korunmak ve gözenekli olan yenilenmesi için ceviz tüketilmelidir.

3.Ispanak

3.Ispanak

Cildin onarılmasını ve bakımını aranjör A vitaminidir. Yeterli derecede alınmadığında cilt pullanması ve akne gibi sorunlar meydana kazanç. Ispanak, A vitamini içeriği doğru antioksidan etkisi ile de deri için kıymetli bir besindir.

4.Kereviz

4.Kereviz

Pürüzsüz bir cilt için kereviz iyi bir seçimdir. K vitamini deposu olan bu sebze kan akışını düzenler. Kan akışı bütün cisim için kayda değer olduğu gibi cilt sağlığı açısında da epeyce önemlidir.

5.Somon

5.Somon

Kuru, tahriş olmuş cilt veya ciltte oluşan siyah ve beyaz noktaların nedeni vücutta alması gereken yağ asitlerinin özellikle de Omega-3’ün eksikliğinden kaynaklanabilir. Yağ asitleri başlıca cilt yapılandırması, nem içeriği ve esneklikten sorumludur.

6.Yumurta

6.Yumurta

Kalsiyum emilimini geliştiren, ciltte hücre gelişimini sağlayan, cildi nemlendiren ve besleyen D vitamini yumurta sarısında mevcuttur. Her gün 1 yumurta harcamak, cilt sağlığı açısından da gereklidir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/kusursuz-ve-guzel-bir-cilt-icin-tuketmeniz-gereken-6-besin-6436488