Genital estetik olarak tanıdık labioplasti vajinada yer alan iç dudakların dışa içten sarkması nedeni ile uygulanır.

Genital bölgenin tekrar şekillendirilmesi ve daha önceden geçirilen operasyonlardan duyulan memnuniyetsizlik sonrası da labioplasti yapılır.

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Labioplasti ilişki esnasında sızı duyan, özgüven kaybı yaşayan ve estetik kaygısı bulunan bayanlara uygulanır.

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

Günümüz imkanları doğrultusunda genital estetikte kullanılan farklı yöntemler bulunuyor. Bunlar deepitelizasyon, V plasti, parsiyel rezeksiyon, lazer labioplasti üstteki pedikül rekonstrüksiyon, Z plasti gibi tekniklerdir. Bu teknikler içerisinde en iyi olan ve ortaya başarılı neticeler çıkaran yöntem V plasti ve parsiyel rezeksiyondur.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları 2021

Genital estetik ameliyatları genital bölgede bulunan şekilsel bozukluklarına göre 1 saat ile 2 saat arasında değişiyor. Labioplasti ameliyat fiyatları kliniklerin aktüel fiyatları ile yakından bağlantılıdır.

Kürtaj Elde Etmek Riskli Midir?

Kürtaj rahim içerisinde bulunan ceninin alınması anlamına gelir. Dolayısı ile her cerrahi müdahalede olduğu gibi kürtaj operasyonunda da bazı risk faktörleri bulunuyor. Ama günümüzde teknolojik cihazları ve yenilikçi uygulamaları doğru kürtaj operasyonlarından oluşabilecek risk faktörleri asgari seviyeye düşürülmeye çalışılmaktadır.

Eksik da olsa, kürtaj esnasında kanama, enfeksiyon, embriyo parçasının rahimde kalması, rahim içerisinde yapışıklık meydana gelmesi gibi ast etkiler görülebilir.. Bu risklerin oluşmaması için kürtaj sonrası kontrole gidilmeli ve rahmin genel yapısı ultrason cihazı ile görüntülenmelidir.

Kürtaj Nedir?

Kürtaj istenmeyen veya sağlıksız bir gebeliği sonlandırılması operasyonudur. Yapılan tıbbi müdahale ile rahim içerisinde bulunan embriyo alınır ve rahim temizlenir.

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

Hamileliğin sonlandırılması anlamına gelen kürtaj daha fazla istenmeyen gebeliklerde tercih edilen bir cerrahi operasyondur. Ara Sıra de sağlığa zararlı bir embriyonun oluşması da kürtajı gerekli kılabilir. Özellikle gebeliğin ilk aylarında bebeğin kalp atışının durması kürtajı gerekli kılıyor.

Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat Etmesi Ve Yapması Gerekenler

Kürtaj öncesi anne adayının 4-6 saat öncesinden yeme içmeyi bırakması gerekir. Keza kullanılan kan sulandırıcı ilaçlar da bırakılmalıdır.

Kürtaj Sonrası Neler Yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Kürtaj sonrası istirahat etmek ve ağır iş gerektiren aktivitelerden sakınmak gerekir. Hekim tarafından önerilen ilaçlar uyumlu kullanılmalı ve bir hafta sonrasında kontrole gidilmelidir. Keza kürtaj sonrası doktorun belirttiği sürede cinsel ilişkiden uzak durmak gerekir.

Kürtaj Fiyatları 2021

Kürtaj devlet hastanesinde ücretsiz yapılırken özel kliniklerde ücretlidir. Dolayısıyla özel kliniklerde kürtaj olacak kişiler fiyatlar konusunda bilgilendirilmelidir.

Kızlık Zarı Nedir? Anatomik Yapısı Nasıldır?

Kızlık zarı dikimi bekaretin simgesi olarak kabul edilen ve vajinanın 1-2 cm ilerisinde bulunan kıvrımlara verilen bir isimdir. Her ne dek bir fonksiyonu olmasa da bekarlık simgesi olarak kabul edilir. Şahısların vücut anatomik yapısı doğrultusunda kızlık zarı dikimi da öbür anatomik yapılara sahiptir. Bu yapılar içerisinde septalı, kribriform, güya septalı, kresentrik alıcı, labial herif kızlık zarı yapısı bulunur.

Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?

Kadın Doktoru tarafından yapılan kızlık zarı dikimi muayenesinin öbür nedenleri buluyor. Bakireliğin anlaşılması, vajinada meydana gelen travmatik veya kesici aletler üstüne düşme durumları, mastürbasyon esnasında kullanılan aletlerin hasar vermesi ve tampon kullanımı gibi durumlarda bu tetkik yapılır.

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri

Geçici kızlık zarı cinsel birleşme öncesi yapılan bir operasyondur. Bu Nedenle ilişki sonrası kanama meydana gelir. Kalıcı kızlık zarı dikimi ise kişi kaç yıl sonradan evlenirse evlensin kızlık zarında ilişki sonrası kanama meydana kazanç.

Kızlık Zarı Dikimi Olası mü?

Günümüz tıbbi işlemleri doğrultusunda kızlık zarı dikimi mümkündür.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/labioplasti-neden-uygulanir.html