Teknolojinin gelişimi ile birlikte güzellik sektörüne giren ve birçok kişi tarafından da tercih edilen lazer epilasyon kıl yok etme tekniklerinden bir tanesidir. Kişilerde bazı vücut bölgelerinde kıllanmalar görünmesi oldukça normaldir.

Kıllanma durumları kadın erkek fark etmeksizin herkesin sorunları arasında yer alır. Ayrıca vücut genelinde kıllardan kurtulmanın yöntemleri ile karşılaştırıldığında, lazer epilasyon acısız ve kalıcı çözümler ortaya koyar.

Lazer Epilasyon Nedir?

Vücutta istenmeyen tüy köklerinin lazer ışınları kullanılarak kısa süre içerisinde yok edilmesi lazer epilasyon işlemleri ile gerçekleştirilir. Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte ortaya çıkan bu yöntem, diğer epilasyon işlemlerine oran ile acısız ve kalıcı çözümler sağlar. Son zamanların en çok tercih edilen epilasyon yöntemi olan lazer epilasyon yoğunlaştırılmış lazer ışınlarının kişinin istenmeyen tüy bölgesine erişim sağlanarak tüylerin zayıflamasına ve kökten canlılığını kaybetmesine yardımcı olur.

Lazer epilasyon işleminde kullanılan lazer ışınları, vücutta bulunan kıllara ve deriye melamin ışınları sayesinde doğrudan etki eder. Bu sebep ile lazer epilasyonu için kişinin derisi ve cilt yapısı büyük önem taşır. 

Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanır?

Vücut genelinde bulunan kıl ve tüylerden rahatsızlık duyanlar, diğer lazer epilasyon yöntemlerini uygulamak yerine lazer epilasyon tekniklerinden yararlanabilirler. Lazer epilasyon uygulamalarında kıl ve tüylere kalıcı çözümler getirilir. Lazer epilasyon işlemleri bir defadan sonra tekrar uygulama tekrarı ve konforlu bir uygulama yöntemi olduğu için birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilir.

Buna bağlı olarak internet arama motorlarının başında lazer epilasyon fiyatları araştırmaları gelir. Lazer epilasyon işlemleri uzmanlar tarafından tavsiye edilen yaş sınırı, tüy gelişiminin tamamlandığı 16 ile 18 yaşları olarak belirlenmiştir. Kişinin gelişimine göre değişen bu durum, aynı şekilde kişinin cilt ve tüy yapısına göre de değişiklik gösterebilir.

Lazer Epilasyon Kullanım Alanları

En çok merak edilen ve araştırılan konu da lazer epilasyon fiyatları araştırmalarının yanı sıra lazer epilasyon uygulamasının, vücutta hangi bölgelere uygulanabileceği de işlemi yaptıracak olan kişiler tarafından merak edilir. Lazer epilasyon işlemi istenmeyen tüylerin bulunduğu her bölgeye uygulanabilir. Genel anlamda lazer epilasyon işlemleri bacak bölgesi, koltuk altı bölgesi, bikini bölgesi, genital bölge, kol bölgesi, göğüs bölgesi, sırt bölgesi ve yüz bölgelerine uygulanır.

Lazer Epilasyon Çeşitleri Nelerdir?

Epilasyon teknikleri içerisinde en çok tercih edilen yöntem lazer epilasyondur. LAzer epilasyon uygulama tekniklerine bağlı olarak 3 farklı çeşitte karşımıza çıkar. Lazer epilasyon işlemlerinde doğru lazer tipinin kullanılması büyük önem taşır. Kişiye uygun olan lazer tipi, uygulama öncesinde ilgili hekim tarafından belirlenir. Kişinin cilt ve kıl yapısına uygun olarak uygulanabilecek lazer epilasyon teknikleri diode lazer epilasyon, alexandrite lazer epilasyon ve nd yag lazer epilasyonlar olarak bilinir. Erkek lazer epilasyon fiyatları kişiye uygulanan tekniğe göre değişmektedir.

Erkek Lazer Epilasyon Hizmetleri

Lazer epilasyon hizmetlerinin kalıcı çözümler olması nedeni ile son zamanlarda kadınların yanı sıra erkekler tarafından da sıklıkla tercih ediliyor. Erkek lazer epilasyon uygulamaları, erkeklerin kişisel bakımlarını yapacakları dönemlerde en ideal seçimler arasında yer alır. Kişisel bakımlarına önem veren erkekler, erkek lazer epilasyon hizmetleri ile istenmeyen tüylerinden kurtulabiliyorlar.

Erkekler İçin Hangi Lazer Epilasyon Türleri Yapılır?

Erkeklerde lazer epilasyon uygulama alanları değişiklik gösterir. Bu anlamda erkek lazer epilasyon işlemleri sırt, kol bölgesi, bacak, koltukaltı, genital bölge, kalça, ense, göğüs ve sakal bölgelerine uygulanabilir. Lazer epilasyon teknikleri arasında kişinin cilt ve kıl yapısına uygun lazer yöntemi seçilerek, uygulama işlemi başlar. Kişinin kıl yoğunluğuna göre seans sayıları değişiklik gösterir.

Lazer Epilasyon Fiyatları 2021

Lazer epilasyon işlemleri, ağrısız ve acısız olmasının yanı sıra kişilerde kalıcı çözümler olduğundan, birçok kişi tarafından son zamanlarda yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Lazer epilasyon işlemleri farklı teknikler uygulanarak yapılmasının yanı sıra farklı firmalar tarafından çeşitli yöntemler kullanılarak da uygulanıyor.

Buna bağlı olarak lazer epilasyon için araştırma içerisine girenler, lazer epilasyon fiyatları arasında değişiklikler ile karşılaşabilir. Lazer epilasyon işlemi için güvenilir firmadan hizmet almak önemlidir. Bu sebep ile işlemi yaptırılmaya karar verildiğinde firmalar arasında karşılaştırma yapmak en doğrusu olacaktır.