Lazer ile böbrek taşı kırma işlemi öyle fazla tıp merkezinde uygulanan bir böbrek taşı kırma yöntemidir. Bu böbrek taşı kırma yöntemi ile ilgili öyle çok soru da sorulmaktadır.

 Lazer İle Böbrek Taşı Kırma İşlemi Nasıl Yapılır?

 Ilk Önce lazer ile böbrek taşı kırılmadan yapılması gereken işlemlerden birisi hastanın tıbbi geçmişini araştırmaktadır. Hastanın bu işleme yerinde olup olmadığı hekim tarafından belirlenir ve doktor kadar onaylanmaktadır.

 Lazer ile böbrek taşı kırma işlemine bununla beraber üreteroskopi denilmektedir. Hasta ameliyathanede sedye ile genel duyumsuzlaşma aşağıda uyutulur. Teleskop yardımı ile birlikte Hormium vasıtası ile lazer ile bu bölgeye uygulanan lazer ışınları böbrek taşlarını kırar. aynı zamanda bu işlem yapıldıktan daha sonra cerrahi usul ile birlikte hastanın böbrek taşları cisim dışına çıkarılır. Bu şekilde hasta bundan böyle daha sağlıklı bir böbreğe sahip olur.

 Böbrekler temizlendikten sonra kimyasal tahlil için belirtilmiş bir tutam laboratuvara da gönderilebilir. İz kalmayacak şekilde bütün bu işlemler lazer vasıtası ile büyük bir özenle yapılır. İşlemler bitince hasta normal yaşamına döner.

 Böbrek Taşı Kırmanın Diğer Yöntemleri Nelerdir?

 Böbrek taşı kırmanın birçok yöntemi bulunmaktadır. İşte böbrek taşı kırmanın öteki yöntemleri;

 1) Su Tüketimi

 Aşırı bir derecede su tüketimi böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. Sızısız ve ağrısız bir usul ile su tüketimi doğru böbrek taşlarından kurtulmak da mümkündür. Yeterli derecede su tükettikten sonra belirtilmiş bir armoni eşliğinde su tüketimi sonucunda böbrek taşları kırılır ve beden dışına idrar yolu ile atılır.

 2) ESWL Tedavisi

 ESWL tedavisi tanıdık en iyi böbrek taşı kırma yöntemleri aralarında yer almaktadır. Özetle bu tedai seçeneği için ses dalgaları ile böbrek taşı kırma denilmektedir. Günümüzde en fazla uygulanan böbrek taşı tedavileri aralarında yer almaktadır. Büyüyen tıp teknolojisi ile birlikte hastanın böbreklerine bir şok dalgası ya da ses dalgası gönderilir. 3 cm'ye kadar büyük olan böbrek taşları bu tedavi ile yok edilir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/lazer-ile-bobrek-tasi-kirma-islemi-nasil-yapilir-bobrek-tasi-kirmanin-diger-yontemleri-nelerdir-6441814