Herkes kendini temsil eden ve kişiliğini yansıtan bir isim ister. Ancak ne yazık ancak hiç kimse kendi ismini seçme şansına sahip değildir. Fakat büyüdükçe bazı yasal işlemlerle isim değişikliği yapılabilir fakat bu uzun ve zahmetli bir süreçtir. Bu yüzden ailelere bu konuda koskocoman bir sorumluluk düşüyor. Çocuklarının hayatının her dönemde kullanabilecekleri bir isim seçmeleri gerekiyor. aynı zamanda anlamlı bir isim olmasına dikkat etmeleri de gerekiyor. 

 Lila Ne Çağırmak?

 Lila ismi Türkçe kökenli bir isimdir. Keza bu isim bir rengi temsil ederken ayrı inançlarca öbür anlamlarda içerebiliyor. Lila Hindu dininde evreni harekete geçiren ve dünyanın yaratılış ve değil oluş simgesi olan bir tanrı olarak kabul ediliyor. bununla birlikte Lila Türkçe Kökenli ve leylak rengini açıklama eder. Keza açık mor rengi tarif etmek için de bu sözcük kullanılabilir. Lila hem son dönemlerde en çok alkış toplayan kız isimleri arasında yer alıyor.

 Lila İsmi Kuran’da Geçiyor mu?

 Lila ismi Türkçe kökenli bir ad olduğu için Kuranı Kerimde geçmiyor. bununla beraber hoş bir anlama sahip olduğu için kız çocuklarına isim olarak verilmesinde herhangi bir sakınca görülmüyor. Ayrıca Lila isimli kişilerin renkli ve eğlenceli bir kişiliğe sahip olduğu da düşünülüyor.

Kaynak: www.milliyet.com.tr