Makyaj, kadınların en çok kullandığı güzelleşme yöntemidir. Bir anda farklı kozmetik ürünlerini kullanarak bambaşka bir güzelliğe sahip olunabilmektedir. Kimi zaman kusursuz bir makyaj ile baş döndüren ve tüm gözleri üzerinize çeviren bir kadın olmayı başarabilirken kimi zaman ise yapılan makyaj hataları yüzünden komik duruma düşülebilir. Bu çoğu zaman hanımefendilerin başına gelebilen bir durumdur. 

Peki, nedir bu makyaj sırasında yapılan hatalar?

Ortam Işığının ayarsız olması:

Bulunduğunuz ortamın ışığının yeterli olmaması en çok rastlanan makyaj hataların başında gelmektedir. Basık ve karanlık ortamlarda yapılan makyaj ile sokağa çıkıldığında yüzünüzde bulunan tüm makyaj malzemeleri adeta 10 kata daha fazla kendini belli edecektir. Yani sizin normal olarak gördüğünüz makyajınız dış ortamda aşırı fazla ve anormal hale dönüşebilir. Bu durumun önüne geçmek için yeteri adar ışık alan bir ortamda makyajı yapmak kusursuz makyaj yapabilmek için dikkat edilmesi gereken en önemli adımdır.

Cilt tipine uygun olmayan kozmetik ürün seçimleri:

Her bireyin cilt tipi birbirinden farklılık göstermektedir. Ve farklı cilt tipleri dış ortama mevsimsel koşullara bağlı olarak bir takıp reaksiyonlar vermekte ve buda cilt üzerinde bulunan makyajı olumsuz şekilde etkilemektedir.

Örneğin kuru ciltler kış aylarında çatlamaya ve pul pul dökülmeye karşı meyillidir. Yağlı ciltler ise yaz aylarında adeta yağ üretir ve bu yağı dışa salar bu durum yine cilt üzerinde bulunan makyajı olumsuz olarak etkilemekte ve ortaya çirkin bir görüntü çıkmasına neden olmaktadır. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak adına cilt tipine uygun olarak üretilen doğru kozmetik ürünlerinden yana tercih yapılmalıdır.

Yüz şekline uygun olmayan makyaj uygulaması:

Yüz tipinizi makyaj ürünlerini kullanarak farklı bir görüntüye kavuşturabilirsiniz. Bunun nasıl yapıldığını bilerek yüzünüze istenen görüntüyü kazandırmalısınız. Örneğin büyük burunlu kişiler için makyaj teknikleri vardır bunları kullanarak daha küçük burun görüntüsüne sahip olabilir. Fakat bu teknikleri tam tersi şekilde kullandığında ise burnunu olduğunda çok daha iri de gösterebilir buda çirkin bir görüntü oluşmasına neden olur.