Kadınların vazgeçilmezi makyaj her yıl faklı bir tarz ile öne çıkmaktadır. 2016 senesinin en gözeçarpan makyaj önerisi mat ruj güzel Türk hanımları tarafından kısa sürede ilgi gördü. Mat ruj sayesinde dudaklar daha dolgun ve dolayısıyla daha çekici gözüküyor.

Peki hanımlar ellerindeki eski trend parlak rujları nasıl değerlendirebilirler?

Pek çok kozmetik firması mat rujlarını piyasaya sürerken, parlak rujları nasıl mat görünümlü hale getirebiliriz size biraz bundan bahsedelim. Çünkü piyasada mat rujların diğerlerine göre neredeyse iki kat daha pahalı olduğunu görüyoruz. Bütçeyi korumak ve elimizdeki rujları değerlendirmek adına tavsiyelerde bulunacağız.

Öncelikle söylememiz gerekir ki dudakların mat görüntüye bürünmesi sonucunda dudak derisinin kuruması kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle dudaklara öncelikle nemlendirici uygulamak ve emilmesini beklemek gerekir. Ön şartımızı yerine getirdikten sonra dudaklara fırçanız ile yağlı olmayan kuru sıkılaştırılmış pudra sürünüz. Sonrasında elinizdeki sevimli renkli mat olmayan rujunuzu uygulayınız. Rujun dudak dışına taşarak kötü bir görüntü yaratmaması adına dudakların etrafını uygun renkli kalem ile çevrelemeniz güzel sonuç doğuracaktır; daha koyu renkli dudak kalemi kullanmamanızı öneririz. Elinize peçete alarak peçeteyi hafif bir şekilde öpün ve rujun fazlalığının gitmesini sağlayın. Bu işlemi tekrar ruj sürerek uygulayınız. Son olarak pudra fırçası ile tekrar hafif şekilde pudra uygulayın; Ve işte muhteşem mat dudaklarınız artık oldukça dolgun ve çekici gözüküyor.