Güney Amerika’da yetiştirilmekte olan ve küçük ağaç olan “Yerba Mate” bitkisinin yapraklarından elde edilen mate bitkisi bilhassa kilo vermede çoğu kez kullanılır. Mate yaprağı çayı bağışıklık sistemini desteklemek amacı ile bilhassa kullanılmaktadır.

Mate Çayı Nasıl Demlenir?

Mate çayı demlenirken 2 dakika veya 3 dakika değin demlenmelidir. Sonra içerisine sap nane ve ya yaprakları katılır. Yapılan bu karışımı içine şeker eklenmeden sabahleyin, öğlen ve akşam uyumlu bir şekilde tüketilmelidir.

Mate Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Genel Olarak aktarlarda paket olarak satılmakta olan mate yaprağı çayının tarifi, epeyce pratiktir. Ilk Olarak kurutulmuş ve de minik yapraklar haline getirilmiş olan mate bitkisi, demleme usulü ile hazırlanır. Arkasında hafif acımtırak tadı yer alan mate çayı hazırlanışı amacı ile 1 fincan kaynamış su içine 1 tutam mate çayı eklenir. Ardından 2 veya 3 dakika demlenir ve de süzülerek içilir.

Mate Yaprağı Çayı Nasıl Tüketilir?

Mate yaprağı çayının kullanımı olarak başlıca günde 3 kere içilmelidir. Mate yaprağı çayı aç karnına sabahleyin, öğle ve de akşam saatlerinde 1 nehir bardağı şeklinde içilmelidir.

Mate Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir?

Mate çayı, içerisinde yüksek oranda bir kafein bulunduran bitkilerin arasında yer almaktadır. Bu mahsul kolesterolü düşürme ve iştahı azaltma konusunda epeyce etkilidir.

Mate çayı uyumlu olarak tüketildiği vakit yağ aydınlatma etkisi de vardır.

Bağışık sistemine olumlu bir şekilde teçhizat kazandıran mate çayının faydalarından diğeri ise içerdiği antioksidan özü ile beraber taçlanmaktadır. Mate yaprağı çayı sağlığa muhteşem katkılar sağlamaktadır. Bu bitki yaprağı çayı zayıflama ve de kilo kontrolünü sağlamakta olup depresyonu önler ve iyileştirir. Mate yaprağı çayının uyumlu olarak tüketilmesi kaygıyı azaltır ve rahatlatıcı etkiye sahip olur. Buna ek olara sinüsleri açmada etkin olup alerjilerin hafifletilmesinde de kullanılır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr