İlk olarak kendi çevrelerindeki sokak hayvanlarının yeme-içme gibi esas ihtiyaçlarını karşılayan, sonradan sokakta buldukları bir köpeğe yuva bulamadıktan daha sonra barınağa bırakmak zorunda kalmalarıyla bu işe başlayan sığınak gönüllüleri göre kurulan Melekler Şehri Cadde Hayvanlarını Koruma Derneği, bağışların bir uçtan bir uca bugün 550'den artı cana yoldaşlık ediyor. Çıkılan besin bölgeleriyle birlikte daha çok cana ulaşan Melekler Şehri, günde 50'ye yakın sarfiyat ile fazla sayıda hayvanın gıda ihtiyacını karşılıyor.

Sadece beslemiyor, iyileştiriyor

24 Temmuz 2019 itibarıyla resmen dernekleşen Melekler Şehri Cadde Hayvanlarını Koruma Derneği; yardıma yoksul hayvanların beslenmesi, bakımı ve tedavileriyle ilgileniyor. Bilhassa sahipsiz cadde hayvanları edinmek üzere tüm hayvanların ilk önce yaşam hakkı refahını sağlamaya yönelik çalışmalarda aktif rol üstelen dernek; bakımını üstlendiği hayvanların hastalıklarını araştırıyor, yaş ve sıhhat ne olursa olsun en ağır hasta vakalarda dahil tüm çare süreçlerini yönetiyor. Üyelerin ve bağışçıların destekleriyle var olan ve daha çok hayvana ulaşmayı hedefleyen Melekler Şehri, yaşamlarını kolaylaştırmak ve kolaylık seviyelerini de arttırmak için mutlaka bütün hayvanları kısırlaştırıyor.

"Dünya yalnızca insanlara ait değil” mottosuyla faaliyetlerini yürüten Melekler Şehri Cadde Hayvanlarını Koruma Derneği, Instagram'da 'Meleklersehridernegi' kullanıcı adlı hesabında sevgi doymuş yuvalar arıyor. Tüm çalışmalarını sosyal medya kullanıcılarıyla paylaşan Melekler Şehri, yetişkin hayvanları kısırlaştırarak ve sağlıklı bir şekilde, bebekleri ise peşine düşüp takip şartı ile sıcak yuvalarına kavuşturuyor. Hem hayvan haklarını savunuyor.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/melekler-sehri-dunyanin-yalnizca-insana-ait-olmadigini-yeniden-hatirlatiyor.html