Bilindiği kadınlara özgü bir bileşen olan meme birçok hastalığı bünyesinde barındırabiliyor. Özellikle son yıllarda büyük farkındalık geliştirilen meme kanseri bunlardan birisi olup erken teşhisinde büyük üstünlük sağlıyor. Meme cerrahisi alanında uzmanlaşmış doktorlar da sizlere tamamen bu alanda yardımcı oluyor.

 Meme Cerrahisi Nedir, Hangi Hastalıklara Bakar?

 Meme cerrahisi denilince akıllara gelen ilk şey kanserdir. Meme kanseri epeyce ciddi konulardan birisi olup erken teşhisi ile hastalığın önüne geçilmesi mümkündür. Meme cerrahisi alanında araştırmalar yürüten hekimler kadınlarda oluşabilecek bu rahatsızlığa karşı yenilikçi araştırmalar yürütmektedir. Bilhassa kanser süresi boyunca kadınların gereklilik duyacakları moral, seri çare ve yeni göğüs implantı ile kayda değer rol oynuyorlar.

 Meme cerrahisi alanında uzmanlaşma yapan hekimler göğüs bölgesinde oluşan kist, bitki örtüsü ve kanser gibi vakaları yakından takip edip hastalıkların karakterini belirliyor. Göğüs bölgelerinde ağrı, sertlik veya yanma gibi şikayetler ile kendilerine başvuran hastaların sorunlarını buluyor.

 Bitki Örtüsü, kist ya da kanser gibi hastalıkları teşhis edip iyi kalpli mu yahut kötü huylu mu olduğunu buluyor. Her hastalık tipine uygun şekilde ayrı tedavi yöntemleri izleyerek bir takım durumlarda kadınların göğüslerini almaya lüzum bile kalmadan sorunu gideriyor.

 Meme Koruyucu Cerrahi Ne Demektir?

 Meme koruyucu cerrahide temel maksat kanser, kist ve ur gibi rahatsızlıklara yakalanan kişileri göğüslerine herhangi bir zarar vermeden hastalık sürecini atlamalarına yardımcı olmaktır. Bir diğer deyişle meme kanseri rahatsızlığına yakalanan kimselerde göğüs alma gibi zorunluluklar evvelden yapılırken gelişen teknoloji ile bundan böyle bu rahatsızlıkları hastanın göğüslerine zarar vermeden, yapısal bütünlüğünü bozmadan ve esnekliğini koruyarak gidermek mümkün oluyor. Böylelikle her sekiz kadından birinde görülen meme kanseri bundan böyle korkulu bir rüya olmaktan çıkıp daha kolay şekilde atlatılması sağlanıyor.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/meme-cerrahisi-nedir-hangi-hastaliklara-bakar-meme-koruyucu-cerrahi-ne-demektir-6472653