Kız veya erkek çocukları için değerlendirilebilecek olan bu hoş ad anlamı üzerinden de fazla sevilmektedir. Kökeni Arapça olan bu hoş isim keza sözlük anlamı keza de isim anlamı üzerinden değerlendirilir. Bu konuda her iki seçenek üzerinden de yaygın öne çıkan ayrı bir kelimedir.

 Mercan Ne Demek?

 Kayalık noktalarda koloni halinde yaşamış, selenterelerin Mercan sınıfından olan renkli deniz hayvanına Mercan denmektedir. Bilhassa iskeleti kalkerli bir kırmızı görünümüne sahip olan Mercanlar, gündelik yaşamda da bambaşka alanlarda yaygın kullanılan bir deniz canlısıdır.

 Özellikle Denizin en manâlı ve en kıymetli canlıları içerisinde yer aldığını anlatmak olası. Bu yönüyle kıymetli bir isim olarak ön plana meydana çıkan Mercan adı, kız veya erkek çocukları için kullanılabilir.

 Mercan Kur'an'da Geçiyor mu?

 Kökeni Arapça olması ile beraber Yüzyıllardır Türkçede yer alan Mercan ismi konusunda, en merak edilen konulardan biri Kur'an-ı Kerim'de yer alıp almamasıdır. Mercan Kur'an'da geçen bir isimdir. Bu sebepten dolayı o kadar çok anne ve babanın ilgisini çeken ve minik yavrular için uygulamak istediği adlar aralarında geliyor.

 İslamiyet'e uygun şekilde bundan başka keza kız ayrıca de erkek çocukları için kullanılabilir. Yalnızca dini ya da anlama üzerinden değil, aynı zamanda telaffuzu eşliğinde de güzel bir tını sunuyor. Güzel bir karşılığı olması ile beraber Mercan adını yeni doğmuş küçük yavrunuz için ad listesine alabilirsiniz.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr