Mide ağrıları oldukça kayda değer nedenlerden kaynaklanacağı gibi kolay ve doğal yollardan kaynaklanacağı da bilinmektedir. Ama ne olursa olsun uzun süreli mide ağrılarında uzman bir doktora başvurulmasında fayda vardır.

 Mide Ağrısı Niçin Olur?

 Mide ağrılarının temeli epeyce farklılık göstermektedir. Yani kolay gaz birikmesi olabileceği gibi yoğun ve güvenli olmayan bir ülser hastalığının da başlangıcı olabilir. Mide ağrıları hakkında belirlenmiş bilgiye sahip olunması için uzman bir doktordan takviye alınması gerekir. Bu yardım alınmadan önce mide ağrılarının temelini iyi çakmak gerekir.

 Mide ağrılarının nedeni arasında ilk olarak reflü gelmektedir. Reflü problemi yaşamış bireylerin başlangıçta maide ağrısı ile birlikte şişkinlikler de gözlenebilmektedir. Özellikle öksürük durumlarda asitli ve brülör sıvının boğaz da ilerlemesi mümkündür. Bazı gıdalar ve daha fazla asitli yiyecek içeceklerden sonradan ortaya çıkmaktadır.

 Doktora başvurmadan önce bu gıdaların engellenmesinde faydalar vardır. Mide ağrılarına neden olan öteki sebeplerden birisi de gastrit durumudur. Özellikle bu rahatsızlık ile rahatsızlık çeken bireyler genelde her yemekten sonra bu koşul ile karşılaşılır. Eğer dikkat edilmez ise bir vakit sonradan ülsere dönüşmesi mümkün olmaktadır. Midede çözünmeyen ve fazla yoğun olan ilaçların kullanılması da mide ağrılarına sebep olur.

 Bunlara ek olarak çok artı miktarda alkol ve asitli içecekler zararlıdır. Çünkü mide iç duvarını etkileyebilecek kapasitede olan bu gıdalar genellikle fazla zararlıdır. Eğer burada belirtilenlerin haricen bir ilave hastalık bulunuyor ise daha karışık hastalıklar olabilir. En net veri ve güvenilir kaynak için bilirkişi bir hekim ile iletişime geçilmesinde üstünlük vardır.

 Mide Ağrısı Nasıl Geçer?

 Mide ağrılarının temelinde ama problem beceriksiz akıcı alımı olabilir. Genellikle midede fazla yoğun maddeler olduğu için ceset bu maddeleri geri itmektedir. Bu maddelerin itimindin nedeniyle da ortaya bir yanma sızı işlemi ortaya çıkar. Bireyler bu yüksek ağrının önlemek için mide derişimi arttırmalıdır. Su yoğunlukları azaltan en yardımsever içeklerden birisidir.

 Öteki alternatif tıp olarak sözcük grubu edilen yöntemlerden biri papatya çayıdır. Papatya ve içerisinde sarı renkli merkezli çiçeği doğruca çoğu derde devadır. Özellikle papatyanın özünün kaynatılarak içilmesi mide ağrılarının önlenmesine birebirdir. Midede meydana gelen genel olarak asitlik seviyesinin yükselmesinin önüne geçer. Bunu yaparken çoğunlukla asit ’in karşısında bulunan bir istikrarsız olarak tayin yapar.

 Bilhassa bu içeceğin kullanılmasında sonra otuz derecelik açılar ile dinlenilmesi gerekir. Diğer en çok tanıdık ve tıbben de kanıtlanmış yöntemlerden birisi zencefildir. Tadının birçok kesim tarafından öyle sevilmemesine karşın mide ağrılarının önüne gecen en aşina yöntemdir. Osmanlı devletinden Moğol imparatorluğuna değin birçok hükümdar göre seçim edilmiştir. Bunun haricinde mide ağrıları için nane ve karanfil çayları da iyi gelmektedir.

 Eğer bireyler herhangi bir usul uygulamak istiyorlar ise en bilinen manevra ısı uygulamalarıdır. Aslına yalnızca bir süreliğine su tüketimine uyarı edip içki ve sigaradan da uzakta durulmasında menfaat vardır. Bireyler sadece bu durumları engelleyince kısa zaman içerisinde geçeceğini ayrım edeceklerdir.

 Mide Ağrılarının Belirtileri Neler Olmaktadır?

 Hafi hazımsızlık ve mide ağrıları çeken bireyler çoğunlukla birkaç belirti ile ortaya çıkmaktadır. Bunlar arasında en bilineni mide ekşimesidir. Bu reflünün belirtileri arasında bulunabilir. Mide bulantısı ve yer yer şişkinlikler ile karşılaşılması mümkündür. Sık gaz tümdengelim biçiminde oluşan karın ağrıları belirtilmiş hafif hazımsızlıkların sonucudur.

 Ağız kokuş diğer karşılaşılan belirtilerdendir. İlk olarak bireyler ağız kokusunda diş sağlığında şüphelenmektedir. Ama çoğu vakit bu durumun bütün tersi olarak mide de meydana gelen durumlardır. Eğer uyarı edilmez ise kolay gibi duran bu cins hastalıklar epeyce yaşamsal sonuçlara yol açabilmektedir. Ara ara hıçkırık ve öksürük nöbetlerinin geçirilmesi de mide ağrılarında mümkündür. Eğe bu mide ağrıları bir rutin haline gelmiş ise derhal zararlı besin ve içeceklerin bırakılması gerekir.

 Mide Ağrısına Ne İyi Gelir?

 Mide ağrılarına en iyi gelen bitkilerin başında meyan kökü ve civanperçemi yer almaktadır. Özellikle civanperçemi mide ağrısına ne iyi kazanç sorusunun cevabıdır. Doğruca midenin ürettiği asit çok büyük oranda engellenmektedir edilmektedir. Civanperçeminin taze yapraklarının tüketilmesi için kaynatılmasına gerek yoktur. Ama içerisinde vitaminlerin ölmemesi için muhakkak bıçak kullanılmaması gerekir.

 Devamında yapılan işlemlerin başında daha çok salata olarak tüketilmesi yer alır. Civanperçemini dere olarak harcamak isteyen bireylerin bir bardağa ya da sıcak suya birkaç yaprak atılmasında fayda vardır. Meyan kökü olarak tanıdık ve en eski Türk kültüründen beri kullanılan doğal ilaçlar da mideye iyi gelmektedir. Bilhassa mide zar ve duvarlarının onarılması ile ülserin önüne geçmektir. Meyan kökü çayları a tekrar bir çaydanlığa birkaç yaprak atılması işlemi tekrarlanması ile olabilmektedir.

 Şiddetli Mide Ağrısı Nasıl Önlenebilir?

 Mide ağrılarına doğal yollar ile çare bulunamıyor ise durum biraz daha karmakarışık olabilmektedir. Bu durumda hekim ile iletişime geçilmesinde menfaat vardır. Aile hekiminiz size mide ağrılarınızın önlenmesi için birkaç hap yazması mümkündür. Bu ilaçları en yakın eczaneden tedarik edilmesinde üstünlük var.

 Devamında yapılması gereken işlem bu ilaçları düzenli ve gereken dozlarda kullanımıdır. Bireyler ilk olarak doktor ile olan ilişkilerine uyarı etmeli ve beraber tedavinin devamlılığını sağlamıştır. Eğer bireyler şiddetli mide ağrılarına dikkat etmez iseler koşul kanser gibi ölümcül sonuçlar doğurabilmektedir. Mide için bahşedilen ilaçlar genellikle yoğun ağrıların önüne geçecek türden ilaçlardır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr