Kilo vermek isteyen kişiler mide balonu yöntemi sayesinde yaklaşık olarak 10-15 kg kilo kaybeder. Eğer mide balonunun yanı sıra spor ve diyet de yaparsanız etkisi daha çok görülür. Bilindiği üzere obezite uzmanlar tarafından çağın hastalığı konumuna gelmiştir.

Uygulandıktan sonra kalıcı iz bırakmayan mide balonu aynı zamanda hastanede yatmayı da gerektirmez. Mide balonu gibi yöntemlerin giderek yaygınlık kazanmasında fast food tüketimi, insülin direnci, sağlıksız ve düzensiz beslenme, hareketsiz yaşam koşullarının artış göstermesi oldukça fazla etkilidir.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Doktor mide balonu takacağı zaman hafif uyku durumunda olursunuz. Bu durumdayken endoskopi yöntemiyle mide balonu takılmış olur. Obezite sorununun önüne geçilmesi için uygulanan diyetler işe yaramadığı zaman mide balonu yöntemine başvuranların sayısı giderek artış göstermiştir.

Yutulabilir Mide Balonu Neden Takılır?

Mide balonu çoğunlukla kilo vermekte zorlanan bireylerde uygulanan bir yöntemdir. Herhangi bir zararı yoktur ve 6 ay arayla değiştirilir. Spor, kullanılan ilaçlar ve uygulanan diyet listeleri sonuç vermeyince birçok insan yutulabilir mide balonu yöntemine başvurmaya başlamıştır.

Mide Balonu Fiyatları

Çoğu kişi mide balonu fiyatlarını araştırarak seçim yapar. Fakat beklentinizi karşılayacak bir hizmet almanız için mide balonu fiyatlarının yanı sıra doktorun başarısına da odaklanmalısınız. Aksi takdirde obezite sorununu çözmeyi amaçlarken farklı sağlık sorunlarının önünü açabilirsiniz.

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Obezite sorunu yaşayan bireylerin sorununu çözebilmek için uyguladığı yöntemler arasında tüp mide ameliyatı da vardır. Tüp mide ameliyatında midenin %80’lik bölümü çıkarılır ve yeni görünümü genellikle muza benzetilir.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Kilo probleminizin ne kadar ileri olduğu ve ne zamandır bu sorunu yaşadığınız tüp mide ameliyatı için önem taşıyan bir faktördür. Mide boyutu kadınlarda ve erkeklerde ufak tefek farklılıklar haricinde aynıdır.

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılıyor?

Son dönemlerde en sık uygulanan obezite ameliyatları arasında tüp mide ameliyatı örnek gösterilebilir. Eğer şartlara uyuyorsanız siz de tüp mide ameliyatı yaptırabilirsiniz. Tüp mide ameliyatında organların yerlerinde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir.

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Ne Kadar Kilo Veriyor?

Tüp mide ameliyatı etkisini hemen göstermez. Genelde ameliyattan 5 yıl sonra kiloların %60’ı verilmiş olur. Ameliyattan sonraki bir aylık süreçte çoğu kişi 10-20 arası kilo verir.

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Cerrahlar tüp mide ameliyatını 18-65 yaş aralığında ve vücut kitle indeksi 40 üzeri olan her bireye yapmayı uygun görür. Tabii bazı istisnai durumlarda yaş aralığı ve kilo kuralında farklılıklar yaşanabilir.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Tüp mide ameliyatından sonra genelde proteine önem vermeniz gerekir. Ayrıca öğün atlamamak da yapmanız gerekenlerden biridir.

Obezite Tedavisi İçin Ameliyat Çeşitleri

Cerrahlar çoğu zaman obezite ameliyatı olarak mide balonu ve tüp mide ameliyatı yöntemlerini tercih eder.

Obezite Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Birçok insan obezite ameliyatı sonrasında uygulaması gerekenler hakkında doktorlardan rahatlıkla bilgi edinebiliyor.

Obezite Cerrahisi Ameliyatı Nasıl Etkili Oluyor?

Obezite ameliyatının istediğiniz etkiyi size sunması için en önemli koşul spor yapmanız ve beslenmenize dikkat etmenizdir.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Kadar Sürede Ne Kadar Kilo Verilir?

Aslına bakılırsa ameliyat sonrasında ne kadar kilo verileceği kişinin metabolik özelliklerine göre farklılık gösterir.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Zaman İşe Dönmek Mümkün?

Normal koşullarda obezite ameliyatı gerçekleştikten 3-4 hafta sonra hastanın işe dönmesi tavsiye edilir.